PRYLNÖRD?

Gillar du också prylar? Här tar vi en titt på Allen Brothersnya svirvelbas för storskotet, Zhiks nya sjöställ Isotak X och Roosters våtdräkt Supertherm Steamer.

Bye bye storskotstrul (bild ovan)

Allen Brothers har under årens lopp etablerat sig som ett av de mer seriösa varumärkena vad gäller tekniska lösningar och kvalitetsprodukter för jolleseglare. Det var till exempel deras designteam som någon gång i mitten av nittiotalet först patenterade AutoRatchet. Inför säsongen 2018 lanserar de bland annat en ny svirvelbas för storskotet. Genom att flytta blocket utåt från centrum samt vinkla blocket från cleaten, så kommer basen alltid att rotera bort från bommen vilket riktar in cleaten mot seglaren. Detta förhindrar även att blocket vinklas och tappar effekt. Priset ligger på cirka 1699:-

Flexibelt sjöställ som tål tuffa tag.

Flexibelt sjöställ som tål tuffa tag

Zhiks nya Isotak X är resultatet av ett nära samarbete med Dongfeng och AkzoNobel i pågående Volvo Ocean Race 2017-18. Utöver rigorösa tester av materialet för att säkra plaggens vattentäthet, slitstyrka och andningsförmåga lyfter Zhik fram det nya blixtlåssystemet som gör det möjligt att anpassa huvor och balaclavor till väder och vind. Man framhåller också de nya hals- och ärmmuddarna som skall vara både bekvämare och tåligare än på tidigare modeller. Ett komplett ställ består av jacka (899 €), smock (899 €), torrdräkt (1450 €), salopette (669 €), en utbytbar huva (179 €) samt två balaclavor, en avalare och en neoprene (75 € styck). Det finns i rött och storlekarna XS-XXXL.

Roosters Supertherm Steamer.

Pessimisten klagar på vädret, optimisten väntar på att det skall bli bättre, realisten seglar vintern igenom med rätt kit.

Rooster välkomnar vintern med Supertherm Steamer (5/4 neoprene). Våtdräkten har fått en lång bröstdragkedja för att göra den lätt att ta av och på, och knä och rumpa är förstärkta för att göra den extra tålig. Den har ett snabbtorkande värmefoder på bröst och rumpa och sömmarna är limmade och tillslutna för att förebygga läckage av kallt vatten. Våtdräkten finns för junior (S och L) samt för vuxna i storlekarna XS – 2XL. De kostar 187 respektive 225 £.

// Anna-Lena Elled


Top