Pipeline: Linjett 39 (video)

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla sorter; stora, små, med ett, två eller tre skrov, gamla klassiker, nya och moderna, båtar för cruising och racing eller både och. Här tar vi en titt på nya Linjett 39.

Linjett 39 är en vidareutvecklad lillasyster till flaggskeppet Linjett 43. Vinnande detaljer har förstärkts och fribordet har blivit högre. Även ruffen har höjts och de tre skrovfönsterna är infällda. Designfilosofin bygger på att båten skall vara lätt att hantera/manövrera för endast en person. Rorsman ska ha full kontroll. Alla tampar är lätta att nå och två rattar ger god överblick och rörlighet. För ökad säkerhet är styrsystemen separerade. Alla ytor och hörn har mjuka former. Det är rent och funktionellt. Medan förändringarna på däck ligger i detaljerna, har den stora utvecklingen skett under däck, och detta tack vare ny, avancerad byggteknik. Det känns mer som att kliva in i båten än att kliva ner. Inredningen har gett en ny volym och rymd åt hela salongen. Toaletten har flyttats framför salongen och blivit väsentligt större. Detta har också möjliggjort ytterligare ett våtutrymme för dusch och sjökläder. Premiärdoppet planeras till sommaren. Mer information hittar du på www.linjett.se.

Klippet nedan från Linjettförbundet är den senaste visuella visning av båten och riktar sig till dig som vill göra en djupdykning ner i detaljerna.

Specifikationer:
Varv: Rosättra Båtvarv
Designer: Linjett Design
Längd: 12,15m
Bredd: 3,95m
Djupgående: 2,15m
Deplacement: 8700kg
Storsegel: 52,9kvm
Fock (107%): 37,6kvm
Spinnaker: 143kvm

Top