Pipeline: Celeste 41’ PPH

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla sorter; stora, små, med ett, två eller tre skrov, gamla klassiker, nya och moderna, båtar för cruising och racing eller både och. Här tar vi en titt på Heyman Yachts Celeste 41’ PPH.

Designern Gabriel Heyman hittade inte några bra förebilder när han skapade den nya Celeste 41’ PPH. Istället gjorde han en komplett färdig design, lät den mogna och gjorde sen en helt ny, sammanlagt blev det 7 versioner under 7 års tid! Den nya PPH bygger på enkla lösningar, men själva konceptet är en liten revolution:
– Jag har utgått helt från hur jag tror att man skulle vilja använda sin båt om det bara var möjligt. Som ett beachhouse alldeles vid havet med en egen brygga, hur skulle den se ut då? Det finns en stor glasvägg mellan salongen och sittbrunnen, inne och ute flyter ihop. Man kan se ut från alla utrymmen, allting är stort och generöst.
– Sittbrunnen liknar ingen annan, enkel och trygg men i hamn kan den förvandlas till en stor uteplats, 12 kvadratmeter, som man möblerar efter behov. Pris från 433000 Euro +VAT. Mer information om båten hittar du på heymanyachts.com.
 
Specifikationer
Längd: 13,52m
Vattenlinje: 11,83m
Bredd: 4,24m
Djup: 1,44m
Centerbord: 3,02m
Deplacement: 11400kg
Segelarea: 89kvm

Top