PIPELINE: Celeste 34 Sport

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla sorter; stora, små, med ett, två eller tre skrov, gamla klassiker, nya och moderna, båtar för cruising och racing eller både och. Här tar vi en titt på spännande Celeste 34 Sport.

Det händer spännande saker inom yachtdesign på västkusten eller vad sägs om beställningsjobbet Celeste 34 Sport där man lägger fokus på fart utan att ta hänsyn till några mätregler, samtidigt som båten skall fungera för semestersegling med familjen: en klurig ekvation.

Det är Heyman Yachts, Chalmers och SSPA som har slagit sina klocka huvuden ihop och med både datorsimuleringar och tanktester studerat studera i detalj hur segelbåtar hanterar verkliga förhållanden. Resultatet är på ytan en ganska enkel och tidlös design. Några detaljer skvallrar om att det kanske inte är någon alldeles vanlig konstruktion som vecket i akterspegeln, det skarpa förskeppet och några detaljer under vattenlinjen.

Den nya 34-fotaren kommer att ha en enkel men funktionell inredning. Det som inte behöver finnas permanent i båten kan lyftas ut. Exempel på det är garderoberna som är i form av väskor som hängs upp i akterhytterna. Celeste 34 planeras att sjösättas i sommar.

Top