Pelle Pettersson och America´s Cup

Pelle Pettersson fyller snart 90 år och för att fira och hylla hans extraordinärt liv har hans dotter tillsammans med Pelle P gjort en minidokumentär vid namn True Stories. 

I miniserien True Stories berättar Pelle Pettersson själv om olika aspekter i hans liv och hur han från lådbilsrace och backhoppning skulle komma att bli en av de mest uppskattade seglarna och formgivarna i världen.

I första avsnittet går vi tillbaka till 40-talet där framgång i lådbilsrace ledde till att Pelle designade Volvos mest ikoniska bil Pelle Pettersson True Stories avsnitt 1

I avsnitt två är det fokus på backhoppning och kärleken till snö som ligger Pelle varmt om hjärtat. Avsnitt två. 

 I det tredje avsnittet för vi höra en intressant historia om America´s Cup och hur Pelle redan 1977 designade sin egen AC båt med pedaler för att generera mer grinding kraft. 40 år senare när Sverige och Artemis gör en ny stor satsning mot cupen är Pelle inte sen att komma med idéer för den nya foilande katamaranen. När Pelle besöker designteamet och föreslår pedaler tackar det nej till förslaget för att sen se sig själva ifrånseglade av Team Nya Zealand, med just pedaler ombord. 

Top