Olivia och Lovisa gör sig kända i Medemblik

Igår började Delta Lloyd Regatta i Medemblik Holland och första dagen erbjud 16-20 knop. På plats för sin andra regatta tillsammans har vi den nya 470 besättningen Olivia Bergström och Lovisa Karlsson.


Varje dag planeras två race och i det första racet under gårdagen låg tjejerna fyra under hela första varvet. De tappade däremot på andra kryssen och slutade tio i mål. Inte alls dåligt efter så kort tid i båten.

Tillsammans har de seglat sen februari och har nu med deras super coacher vid namn Fredrik Bergström och Lisa Ericson lagt upp ett bra träningsår. Under april och maj har de haft mycket seglingsträning på hemmaplan. 

Lovisa berättar att som ny i en klass är det dumt att fokusera på resultaten och därför har de istället satt upp tydliga prestationsmål.  För att vara säkerhetsställa att utvecklingen går framåt. På den här regattan till exempel är målen att ha roligt, segla i nuet och pumpa vid rätt tillfälle.  

När Olivia och Lovisa kom in igår kom två mediemän fram till dem direkt och bad om en intervju. Som Lovisa beskrev det trodde nog de här männen att de seglat 470 mycket längre än sanningen då de blev besvikna över Olivias svar på frågan "hur är det att segla i samma fleet som killarna? Då hon svarade "Vi vet inte, vi är så ovana att segla mot tjejerna ".

Imorgon väntas tidig start klockan 10.30 med lite lättare vindar än igår. Ett stort plus för dagen är att Lovisa fyller år och vi önskar henne ett stort grattis på födelsedagen. En bättre födelsedag kan en människa inte ha med både sol och segling. Lycka till tjejer! 

Vill du följa Olivia och Lovisa gör du det enklast på deras Facebooksida Bergström/Karlsson Sailing. 

Förutom 470 tjejerna finns sex Laser Standard killar på plats och deras resultat hittar du på www.deltalloydregatta.org.

Top