Nytt samarbete mellan Candela och Polestar

Enligt en överenskommelse som sträcker sig över flera år kommer Polestar att förse Candela med regelbundna leveranser av batteri- och laddningssystem. Avtalet är startpunkten för ett bredare partnerskap mellan Polestar och Candela där bägge företagen kommer utforska fler möjligheter för framtida samarbeten.

Samarbetet ger Candela tillgång till den senaste bilbatteriteknologin och gör det möjligt att skala upp produktionen av sina elektriska båtar.

- För att göra elbåtar mainstream måste vi bygga tusentals båtar varje år. Genom att arbeta tillsammans med Polestar kan vi föra över kunskap inom både produktion och teknik från bilindustrin till den marina sektorn, säger Gustav Hasselskog, Candelas VD och grundare.

Samarbetet är naturligt på många sätt. Båda företagen är designdrivna och strävar efter att bryta sig fria från traditionerna i sina respektive branscher. Båda har också en ovillighet att acceptera genvägar och vägrar att kompromissa. Och båda tror helhjärtat på en hållbar, elektrisk framtid för mobilitet.

- Kombinationen av vår effektiva bärplansteknik och Polestars batterier innebär att vi tillsammans snabbare kan utöka andelen eldrivna båtar på den allmänna marknaden. Elektrifieringen av bilbranschen har kommit långt de senaste åren, men marinsektorn har halkat efter. Tillsammans med Polestar tror jag att vi kan ändra på det, lyder ytterligare en kommentar från Gustav med anledning av samarbetet.

Hela pressmeddelandet går att läsa på www.polestar.com.

Top