Nytt race runt Island

Royal Western Yacht Club of England expanderar sin havskappseglingskalender (med en cykel på 4 år) med ett race i de exotiska vattnen runt Island.

Starten av premiären av The Round Iceland Yacht Race (RIR) går från Plymouth Sound National Marine Park den 14 maj 2023. Banan är i teorin okomplicerad. Det gäller att ha Eddystone Lighthouse på styrbord sida när man lämnar och efter rundningen av Island skära mållinjen utanför Royal Western Yacht Club. 

RIR (Category 1) är öppen för soloseglare, doublehandedseglade båtar samt båtar med full besättning. Både köl- och flerskrovsbåtar är välkomna, från 27 till 65 fot. RIR är partner med Global Solo Challenge (GSC) och en möjlighet för dess deltagare att samla kvalificerande sjömil.

Royal Western Yacht Club Rear Commodore Oceanic, Adrian Gray, kommenterar nyheten (fritt översatt): "Vi är verkligen glada att kunna erbjuda RIR. Konceptet är sprunget från de senaste beredskapsplanerna med anledning av covid. Vi vill erbjuda ett race som är lika utmanande som OSTAR, men som både börjar och slutar i Plymouth. Vi är också mycket glada över partnerskapet med GSC, speciellt då dess grundare, Marco Nannini, har en så stark historia tillsammans med RWYC. Vi hoppas se ett stort antal GSC-seglare på startlinjen. Oavsett om du gillar havskappsegling eller bara vill uppleva något unikt under säkra former tror vi att detta kommer att bli ett framtida bucketlist-race.”

Mer information om racet samt Notice of Race hittar du på rwyc.org/round-iceland-race.

Top