Nytt nummer ute nu

Missa inte nya numret av Search Magazine som är ute nu. Du hittar det på hemsidan, andra kolumnen när du surfar ner något!

Search Magazine #2(78): Go digital


LEDARE #2 2020: ”Social distansering”

Det har bara gått två månader, men det känns som en hel evighet sedan jag sist satt och filade på ledaren till Search. Då såg vi fram emot saker som vårmeck med båt, sjösättning och start på kappseglingssäsongen. Men världen är sig inte riktigt lik. Tillvaron i allmänhet begränsas av en massa restriktioner. Evenemang och tävlingar som man har sett fram emot under en lång tid är antingen skjutna på framtiden eller inställda. Men just det är faktiskt i det längre perspektivet världsliga bekymmer. Oavsett vad du tycker om den ”svenska linjen” är vi lyckligt lottade som har möjlighet att ohämmat njuta av våren. För visst är naturen och närheten till vattnet bästa platsen för att hämta kraft och motivation? Andra saker som inspirerar är alla dessa otaliga initiativ världen över som demonstrerar gränsöverskridande solidaritet, samt hur vårt förändrade beteende drastiskt har förbättrat villkoren för både miljö och djurliv globalt. Det om något ger hopp inför framtiden.

Initialt hade jag tänkt att skriva om konvertering från fossila bränslen till eldrift. Istället lyder rubriken ”Social distansering”. Search är inget undantag, även vi har tvingats anpassa oss till rådande situation. Den mest drastiska åtgärden är att #2 2020 inte kommer att tryckas, utan endast finnas i digitalt format.

Nu till innehållet: Vi samtalar med en av Sveriges mest erfarna kappseglare Gurra Krantz som för tillfället är aktuell med andra säsongen av realityserien ”Över Atlanten”. Vi blickar tillbaka på Ben Ainslies och hans Great Britain SailGP Team Presented by INEOS exceptionella prestation i säsongspremiären av SailGP. Vi sätter fart på båten tillsammans med Roger Nilson och Patrik Forsgren, skepparen och ägaren till First 36.7:an Team Pro4u. Jerker Norlander destinationstipsar om vackra och unika Hvaleröarna. Magnus Lindén spinner vidare på ämnet ”hur man bör tänka när man skall välja långfärdsbåt” och Gustaf Hulthe berättar om sina tankar kring hur man som långfärdsseglare bäst utnyttjar passadvindarna. Vi besöker Tecnomarvarvet och pratar designtrender med Germán Frers samt tar en titt på nya prylar och ett gäng båtar som ligger i pipelinen. Sist men inte minst har vi ett gäng sköna krönikörer i form av Brantingson, Strömberg, Olsson och Veber. Med det och lite till önskar vi dig inspirerande, och med några få undantag helt coronafri, läsning!

// Anna-Lena Elled med Redaktion

Som vanligt riktar vi ett stort tack till redaktionens kreativa krönikörer, skribenter, fotografer, webbredaktörer, gästmedarbetare och annonsförsäljare som med oförtröttlig entusiasm för verksamheten framåt.

Du vet väl att du kan prenumerera på Search Magazine som tidning, men också som nyhetsbrev. Du kan också annonsera ut dina prylar på vår köp- och säljsida Marknad. Teckna dig för nyhetsbrevet genom att ange din e-postadress längst ner på www.searchmagazine.se. Marknadssidan hittar du på searchmagazine.se/marknad. Vi vill också slå ett slag för våra sociala kanaler på Facebook, Twitter och inte minst Instagram. För att inte nämna Searchpodden.

Hjälp oss sprida seglingsglädje i landet: dela inlägget!

Top