Nyheter på båtmarknaden

Jag växte upp i en Volvofamilj. Mina kusiner körde SAAB. Min bästa kompis pappa var hobbybilmekaniker och valde Toyota och fösta pojkvännen körde Audi. Valet av bilmodell är sällan slumpartat utan baseras på värderingar samt tycke och smak. Detsamma gäller såklart båtar. Och det är nog ingen hemlighet att vi älskar båtar. Här tar vi en snabb titt på två nya modeller; Hallberg-Rassy 340 och Grand Soleil 34 Performance. Kanske något för dig?


NYA HALLBERG-RASSY 340 GJORDE VÄRLDSPREMIÄR PÅ ÖPPET VARV I AUGUSTI

Nya Hallberg-Rassy 340 skall leverera snabb, enkel och bekväm segling till sin ägare. Båten har en upprest stäv för tidsenligt utseende, lång vattenlinje och runda former i förskeppets undervattenskropp. Det integrerade bogsprötet medför flera fördelar; halsningspunkt för code zero eller gennaker, placering för ankare samt fäste för en stävstege. Standardutförandet är med dubbla roderblad och rorkultsstyrning, men för första gången hos Hallberg-Rassy erbjuds också dubbla rattar. Däckslayouten är ren med underdäcksrulle för förseglet, dolda fall till sittbrunnen, förvaringshål för överskottslinor akter om fallstopparna och alla fyra skylightluckorna är flushmonterade. Det finns två vinschar på varje sittbrunnssarg vilket möjliggör eldrift utan att störa ståhöjder i inredningen. En nyhet för den här storleksklassen är att det finns möjlighet till att beställa en stor utfällbar badplattform. När det kommer till interiören har båten mängder med naturligt ljus och god ventilation genom hela inredningen. 340 ersätter varvets 342 som byggts i 328 exemplar under tretton år. Trots att den nya modellen erbjuder mer än sin föregångare skall den inte kosta mer segelfärdig. Hallberg-Rassy 340 har världspremiär på Öppet Varv i Ellös på Orust den 25-27 augusti. Mer information hittar du på www.hallberg-rassy.com.

SPECIFIKATIONER

Design: Frers Naval Architecture and Engineering

Skrovlängd: 10,36 m

Vattenlinje: 10,10 m

Bredd: 3,47 m Djupgående: 1,90 m

Hallberg-Rassy 340 gjorde världspremiär på Öppet Varv 2017.

NYA GRAND SOLEIL 34 PERFORMANCE MED INSPIRATION FRÅN GAMMALT FRAMGÅNGSKONCEPTNya Grand Soleil 34 Performance med inspiration från gammalt framgångskoncept.

På 70-talet designade Finot en av varvets allra största framgångar; Grand Soleil 34, som byggdes i över 300 exemplar. Nya Grand Soleil 34 Performance följer i samma fotspår. Målet är att leverera storbåtskänsla i ett mindre format, hög komfort och kvalitet präglat av italiensk design. Båten är utvecklad för aktiv segling och kappsegling. Skrovet är av en ny typ med medium till lätt deplacement anpassat för olika mätregler och en optimal kombination av prestanda och sportig cruising. I sann Grand Soleil-anda erbjuds en mängd speciallösningar som ger möjlighet att få sin båt precis som man önskar. Invändigt karaktäriseras stilen av ljus ek och en praktisk utformning. Interiören har två hytter med förpik och en stor akterkabin, ett dedikerat navigationsbord samt pentry. Däckslayouten är anpassad för aktiv segling och utformad för att även fungera väl vid shorthanded. GS 34P erbjuds som standard med rorkult men även med två rattar. Mer information hittar du på www.grandsoleil.se.

SPECIFIKATIONER

Design: Skyron och Grand Soleil

Längd: 10,70 m

Bredd: 3,60 m

Deplacement: 4900 kg

Nya Grand Soleil 34 Performance med inspiration från gammalt framgångskoncept.

Top