Nya seglare uttagna till utvecklingslandslaget

Nu utökas utvecklingslandslaget i segling med ytterligare nio seglare. Samtliga är ambitiösa, träningsvilliga och målmedvetna unga seglare som kommer att bidra positivt till träningsmiljön i utvecklingslandslaget, där träning i Sverige är i högsätet. Här följer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet.
 

Genom utvecklingslandslaget önskar Seglarförbundet att så många seglare som möjligt lyckas hitta en hållbar väg till världstoppen. Seglarna får möjlighet till sparring i säsongplanering, träningsupplägg, mentorskap samt att ingå i en miljö där alla strävar efter att utvecklas inom seglingen.
 
– Det är väldigt kul att vi i utvecklingslandslagets andra levnadsår kan välkomna nio målinriktade seglare som vill ta del av utvecklingsmiljön. Gemensamt för de nya seglarna är att de alla seglar en olympisk klass och alla kommer under 2023 att få prova på att tävla mot seniorer i världseliten, säger Alberte Lindberg och Martin Strandberg som är ansvariga för utvecklingslandslaget.
 
De nya uttagna är:

49er: Marius Westerlind, GKSS, Olle Aronsson, GKSS, Carl Nils Hörfelt, GKSS
49erFX: Rebecca Flohr, GKSS
Ilca 7: Simon Granath, KSSS, Axel Hallquist, KSSS
470: Hedvig Liljegren, KSSS, Hugo Liljegren, KSSS
iQFoil: Albert Norlén, KSSS
 
Sedan tidigare ingår:

49er: Oscar Andersson, GKSS, Alexander Brorsson, GKSS, Philip Lindblad, KSSS
49erFX: Alice Moss, GKSS, Julia Henriksson, GKSS, Klara Johansson, GKSS, Klara Utterström, GKSS, Ebba Berntsson KSSS, Linn Berntsson, GKSS, Hannah Maurer, KSSS, Maja Hansson-Mild, GKSS, Caroline Pettersson, GKSS
Ilca 7: Ludvig Lindqvist, KSSS, Rasmus Granzin, KSSS, Carl Ljunggren, KSSS
Ilca 6: Hanna Koba, KSSS, Fanny de Susini, GKSS, Svea Sahlin, GKSS
iQFoil: Johanna Hjertberg, KSSS, Vidar Nyström, KSSS, Carl Lagerberg, KSSS, Rasmus Rosengren, KSSS, Axel Rahm, GKSS, Otto Berg, LERSS
Kitefoil: André Olsson, GKSS, Måns Gustafsson, MSS, Karolina Larsson, ÅSK

Top