NYA BÅTAR

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla sorter; stora, små, med ett, två eller tre skrov, gamla klassiker, nya och moderna, båtar för cruising och racing eller både och. Här tar vi en titt på Najads nya N395 AC och N395 CC och Bavaria C57.


Är du nyfiken på vad som finns på begagnatmarknaden surfar du vidare till www.searchmagazine.se/marknad.

TVÅ HELT NYA MINI-SUPERYACHTER FRÅN NAJAD

Najad lanserar nu två helt nya modeller; N395 AC (bild ovan) och N395 CC (bild nedan). Och uppenbarligen har de varit efterlängtade, en handfull båtar såldes redan innan de lämnade ritbordet. Båtarna är designade i ett samarbete mellan Najad och Farr Yacht Design som vi kanske mest känner från racingsammanhang, samt Ken Freivokh Design som specialiserat sig som superyachtstylist och inredningsarkitekt. Målsättningen är att skapa två eleganta, snabbseglande havskryssare med en modern men ändå tidlös design. Den omfattande tillvalslistan erbjuder samma utrustning som för de större båtarna, vilket möjliggör skräddarsydda lösningar som gör båtarna till ett personligt sigill. Ken Freivokh, på Ken Freivokh Design, säger så här om varför de valde att gå in i projektet: ”Två segelbåtar strax under 40 fot (12m), eleganta, med utmärkta seglingsegenskaper, vackra proportioner, stort utrymme under däck, boende för upp till åtta personer, två badrum med dusch – det var för oss en värdig utmaning.” Mer information hi ar du på www.najad.se.

N395 CC

BAVARIA C57 (bild nedan)

Med nya Bavaria C57 introduceras en ny era hos båttillverkaren. I samarbete med välrenommerade Cosutti Yacht Design inför man italiensk elegans och prestanda till den största klassen. Cosutti ligger bakom linjerna på flertalet VM-vinnade konstruktioner och har även arbetat med design för America’s Cup. Bavaria C57 är ett flaggskepp som erbjuder flertalet inredningslösningar i den 88 kvm stora interiören. I grunden väljer man mellan tre, fyra eller fem hytter. I båtens fyra sektioner kan olika val göras på layouten och även en crew-cabin är tillgänglig. Inredningens snickerier finns i tre olika träslag, tre olika durkutföranden och fyra olika klädslar. Däcket har tre solplatser, jollegarage, wet-bar med grill, stor badplattform samt självslående fock. Med alla funktioner dragna till rorsman blir hanteringen enkel. Vill man förenkla ytterligare finns tillval med el-vinschar och elektriska rullsystem för seglen. Bogpropellrar både i för- och akterskepp gör hantering i hamn enkel. Mer information hittar du på www.bavariasverige.se.

BAVARIA C57

Top