NYA BÅTAR: Malö Yachts 49 och Sweden Yachts 48

Det ligger just nu två nya långseglande modeller på båttillverkaren Sweden Yachts Groups ritbord; Malö Yachts 49 (ovan) och Sweden Yachts 48 (nedan).

De nya modellerna kommer båda med uppdaterad design, samtidigt är man noga med att påpeka att var och en behåller sitt specifika arv och karaktär. De nya skrovlinjerna ger, utöver förbättrad prestanda, större yta och volym, och det djupare förskeppet gör dem bekvämare att segla på kryssen. Man har också lagt vikt vid att öka båtarnas stabilitet. Malö Yachts 49 har fått ett rymligt däck med en stor sittbrunn utrustad med targabåge. Nere i båten finns det gott om utrymme och interiören erbjuder både komfort och funktionalitet. Den nya skrovdesignen ger inte bara bättre seglingsegenskaper utan också mer volym och utrymme för tekniska installationer som generator och watermaker. Den breda aktern kan husera ett jollegarage om man så önskar och / eller en integrerad landgång.

Nya Sweden Yachts 48 har ett rymligt däck med en stor sittbrunn och dubbla rattar. Liksom på Malö Yachts 49:orna är filosofin bakom riggsystem och däckslayout att skapa ett funktionellt upplägg som gör båtarna lätta att hantera. Samtliga fall och skot löper till sittbrunnen vilket underlättar segling solo. Under däck finns det gott om utrymme och många ljusinsläpp i form av fönster och luckor. Inredningen beskrivs som komfortabel och funktionell med en touch av lyx. Både Sweden Yachts 48 och Malö Yachts 49 finns i flera utföranden och kan till stor del skräddarsys efter en kunds önskemål. Sweden Yachts Group har fyra segelbåtsvarumärken i sin produktportfölj; utöver Sweden och Malö Yachts har de CR Yachts och Regina of Vindö Yachts. Alla båtarna byggs i Kungsviken på Orust. Mer information hittar du på www.swedenyachtsgroup.se.

Sweden Yachts 48

Top