Nu kan du läsa Search Magazine i din dator eller iPad

Har du inte hunnit få tag på den senaste utgåvan av Search Magazine? Inga problem, nu kan du kan läsa den i din dator eller ipad. Gå in på searchmagazine.se och klicka på flicken DIGITAL.


”One hit wonder till hållbar förändring - framtiden får utvisa”

Säsongen här hemma är så gott som över även om några av oss har svårt att helt kasta in handduken. På andra håll i världen är det full aktivitet. Volvo Ocean Race 2017-18 står i startgroparna. Sent omsider blev det klart att vi har en svensk seglare med i racet (tack och lov). Göteborgaren Martin Strömberg skall köra sitt fjärde varv runt jorden, den här gången med Dee Caffari som skeppare ombord på Turn the Tide On Plastic. Det är lite märkligt och vemodigt att stå vid sidan och titta på den här gången. Å andra sidan är det mycket glädjande att se så många tjejer på startlinjen, inte minst från Team SCA. Det är en seger i sig. Hela det projektet genomsyrades av att skapa förändring och öppna upp dörrarna för kvinnor till professionell havskappsegling. Det såg länge ut som om det där projektet skulle bli en ”one hit wonder”. Så rörde tävlingsarrangören om i grytan med nya regler för besättningskonstellationerna (en nyhet som mottogs med blandad entusiasm) och vips är nu samtliga lag i racet mixade. Det skall bli mycket spännande att se hur det påverkar teamdynamik och resultat. Många av mina gamla lagkamrater ville se mixade lag i den här omgången. Inte för att det var tråkigt på tjejbåten men för att möjligheten till snabb utveckling är så mycket större när man seglar med erfaret folk. Nu har vi tjejer fått ytterligare en chans att minska kunskapsglappet och komma ikapp. För enda sättet att skapa en hållbar förändring är att bli precis lika bra eller ännu hellre lite bättre. Vi önskar dig en skön stund och härlig höst. Glöm inte bort att drömma stort och smida spännande planer för framtiden!

// Anna-Lena Elled med Redaktion

Search Magazine i digital form: Gå in på searchmagazine.se och klicka på flicken DIGITAL.

Som vanligt riktar vi ett stort tack till redaktionens kreativa krönikörer, skribenter, fotografer, webbredaktörer, gästmedarbetare och annonsförsäljare som med oförtröttlig entusiasm för verksamheten framåt.

Du vet väl att du också kan prenumerera på Search Magazine? För 198:- kronor får du sex nummer bekvämt hem i brevlådan under ett helt år. Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev, det är gratis, liksom att använda vår köp- och säljsida MARKNAD. Teckna dig för nyhetsbrevet genom att ange din e-postadress längst ner på www.searchmagazine.se. Marknadssidan hittar du på searchmagazine.se/marknad.

Hjälp oss sprida seglingsglädje i landet. När du läst klart ditt exemplar av Search Magazine, ge det till en vän. Ett söndernött exemplar passar bäst i pappersåtervinningen.

Top