Nu börjar matchracingsäsongen för damerna i Helsingfors!

Idag börjar säsongens första deltävling i Womens International Match Racing Series i finska Helsingfors. Sverige ställer upp med fyra lag, Team Anna Kjellberg, Team Caroline Sylvan, Team Sanna Häger och Team Sanna Mattson.

Team Anna är laddade inför tävlingarna efter att under försäsongen mest ha seglat M32. Nu går tävlingarna i J80 och det ska bli spännande att se om de svenska lagen som tränat mer kölbåt på hemmaplan kan ha en fördel. Ibland ser man att seglare tar stora kliv framåt i utvecklingen när de utsätts för nya utmaningar som en ny båtklass. Team Caroline Sylvan och Team Anna hör till favoriterna  tillsammans med danskan Camilla Ulrikkeholm.

Tävlingarna följer ni via WIM Series och nedan följer ett pressmedelande från team Anna:

Årets första deltävling på damtouren!

Nu är det dags för första deltävlingen på damtouren i matchracing, Women ́s International Matchracing Series (WIMS). Helsingfors är värd för deltävlingen som seglas 28 juni till 1 juli. Vi ser fram emot att plocka poäng och siktet är inställt på att i slutet av året stå överst på pallen!


Det ska bli så kul att se vad försäsongen givit oss, där vi fokuserat mycket på de snabba M32-katamaranerna när vi återigen är tillbaka i enskrovsbåt och klassisk matchracing. Att få stå på startlinjen igen mot världens bästa damer och framförallt danskan Camilla Ulrikkeholm känns utmanande. Det ska bli spännande att se hur alla konkurrenter utvecklats sedan finalen förra året.


Deltävlingen i Helsingfors seglas i J80, en båt som är åtta meter lång, och besättningen består av fyra kvinnor. Sist teamet seglade J80 var i Cork 2014 då vi vann VM-guld i matchracing. Nu väntar en svårseglad bana, med snabba vindvrid då tävlingen seglas mitt i stan nära land. Kan vi förvalta snabbheten vi fått av katamaranseglingen, tillsammans med rutinen vi har som team och den goa känslan i just J80 från VM-guldet 2014 då kommer vi bli farliga.


Teamet som seglar i Helsingfors är: Anna Östling, Malin Källström, Marie Berg och Annika Carlunger. Women ́s International Matchracing Series 2016 består av följande tävlingar:


Helsingfors, Finland - 28 juni - 1 juli
Lysekil, Sverige – 8 - 13 augusti

Sheboygan, USA - VM 2016 - 20-25 september
Busan, Korea – 25 - 30 oktober
St. Thomas, US Virgin Islands – 29 november - 4 december 

Top