Norway: Vikingainfluerat superyachtkoncept på 161 meter med masthiss

Vi har tidigare skrivit om projekt signerade den floridabaserade, norska designern Kurt Strand. Nu har han avslöjat sin senaste skapelse som fått namnet Norway, en 161 meter lång superyacht till vilken han har hämtat inspiration från vikingarna. Snygg eller inte? Vad tycker du?  En sak är vi dock rörande överens om här på redaktionen och det är val av rigg och segel framför motor.

Norway är Kurts vision om hur ett modernt vikingaskepp skulle ha sett ut med dagens teknik och material.

Norway. Foto: Kurt Strand Design

De tre masterna är 96 meter långa. Den 6000 kvm segelytan är klädd med solpanel. Båten kan knappseglas. Riggen är roterande vilket innebär att båten inte behölver gå upp i vindögat för att hissa segel. Den kan också roteras för att minska lasten vid hård vind. Masten i mitten är utrustad med en hiss som når över 100 meter upp i luften.

Norway. Foto: Kurt Strand Design

Eventuell energi lagras i batteribank och kan ytnyttjas direkt för väte produktion. Om det varken blåser eller är sol kan yachten drivas med hjälo av vätgas.

Norway. Foto: Kurt Strand Design

Norway har två skjutbara kölar.

Norway kan ta emot 24 gäster som delar på 12 sviter samt en besättning om 40 personer.

Norway. Foto: Kurt Strand Design

Beachcluben erbjuder ribbåtar, diverse fordon, jetskis och vattenleksaker.  with a huge selection of tender boats, off-road vehicles, jet skis and water toys. En av ribbarna sträcker 40 fot, en eldriven och nedsänkbar limousintender.

Gym, spa, garage, bio och sjukhus finns också på Norway.

Mer från Kurt hittar du på www.kurtstrand.com.

Top