Nordiska Mästerskapet i J/70 avgjort

NM i J/70 seglades 9-11 augusti ute i Sandhamn med KSSS som arrangör. Det var första gången som ett NM avgjordes i Sverige för J/70 klassen. 22 båtar var på plats, mestadels från Sverige men även från Norge och Finland. Här följer ett pressmeddelande från J/70-förbundet:

Tävlingarna avgjordes i tidvis tuffa förhållanden på havet utanför Sandhamn, där framförallt lördagen bjöd på riktig propagandasegling. Här kom J/70an till sin fulla rätt med krävande kryssar och actionfyllda undanvindar i full planing.

Nordiska mästare 2018 blev Oscar Lundqvist med besättning seglandes för arrangörsklubben KSSS. De seglade fantastiskt fint och var över hela regattan saeett de klart bästa. Oscar med besättning gör en seriös och imponerande satsning i J/70an både nationellt och internationellt, de kom t ex nyligen hem med nya erfarenheter från de italienska mästerskapen där flera av världens bästa besättningar fanns på startlinjen och nu kan de börja planera för VM 2019 i England där de kvalificerat sig för en av de svenska platserna.

Vidare på prispallen hittar vi ytterligare två stycken KSSS-besättningar. På en andra plats kommer Dynamant Racing med Björn Kemmler, som hade med sig mycket rutinerade Micke Lindkvist ombord och på en tredje plats har vi Team Pro4u med Patrik Forsgren som numera kombinerar sitt framgångsrika storbåtsseglande med segling i J/70-klassen. AÄven dessa två besättningar kan börja planera för en resa till England och VM 2019.

KSSS bjöd på fina arrangemang ute i Sandhamn, de har en bra och erfaren arrangörsstab och ordnade också tillsammans med J/70 förbundets sponsor Grundig trevliga och för klassen viktiga sociala arrangemang. KSSS hade också ordnat det bra med logistiken för sjösättning och transporter för de långväga deltagarna, en viktig detalj när det är en båt som man tar på trailer.

I J/70 klassens Grundig Cup har nu Oscar Lundqvist tagit en stadig ledning. Dock kommer Grundig Cup först avgöras framme i september då Oktoberpokalen avgörs på Baggensfjärden, samt i den sista danska Grundig Cup seglingen där även svenskar kan plocka poäng.

Kompletta resultat för NMet hittas via ksss.se och J70.se, samt att bilder hittas via J/70 förbundets facebooksida.

Segrande lag i NM i J/70 2018. Foto SVENSKA J/70 FÖRBUNDET

Top