NJUT AV BILDER I VÄRLDSKLASS FRÅN BRITISH CLASSIC WEEK

Om det vore möjligt att på något slags objektiva grunder utse världens bästa regatta för klassiker år 2017 så skulle vi nominera British Classic Yacht Clubs regatta på The Solent, mellan Isle of Wight och det engelska fastlandet. Den omfattar sju race i sex klasser, däribland 6mR och 8mR.British Classic Week startades av BCYC 2002. Regattan ingår sedan 2010 i det italienska klockföretaget Panerais Classic Yachts Challenge med fyra regattor i Medelhavet, fem på USAs östkust samt en utanför Antigua i Karibien. Resultaten räknas separat för USA och Medelhavet.

Årets upplaga av British Classic Week bjöd på extremt teknisk segling, svåra vindförhållanden och tidvattenströmmar som verkligen blev en mycket krävande utmaning för båtar och crew. Racen på The Solent är mycket speciella också för sin historia. America’s Cup föddes i vattnen mellan Cowes och fastlandet.

Njut här av den italienske fotografen Guido Cantinis bildserie från regattan.

Totalsegern togs för andra året i rad hem av Giovanni Belgrano’s 1939 Laurent Giles slup Whooper. Inga svenska båtar deltog i Cowes.

TEXT OLLE APPELBERG

Top