Mitt smultronställe, Vedholmen-Fjällbacka Skärgård!

Här kommer ett tips på smultronställe i norra Bohuslän utanför Fjällbacka och Hamburgsund. Vedholmen med sin sandstrand och mjuka klippor samt Hamnholmen-Skutholmen med sin skyddade naturhamn är väl vär ett besök!


Vedholmen ligger som en av de sista stora öarna innan väderöfjorden som är leder ut till Väderöarna. Som sommarboende(badjävel) i Fjällbacka var ön på perfekt avstånd för en dagsutflykt.

Vedholmen är mitt i bilden i höjd med Ejgde på land.

Sandstranden var perfekt för att släppa loss ungarna(läs undertecknat) och det gick också att få kanonfina släta klippor om man vill slippa sand i badbyxorna. Krabbfisket är som bäst till höger(syd) om sandstranden där det är flera små klippor/stenar som man lätt kan fånga upp krabborna. Det är hopplöst på den vänstra(norra delen). Stranden är också perfekt för kajaker, det finns dessutom vass/gräs precis ovanför stranden där man kan flänga upp en tält!

Makrillen har jag fått på spö från de mest nordliga delarna av ön, det ligger ett par bränningar där som man kan försöka kasta mot.

När det är lite sämre väder rekommenderas naturhamnen runt hörnet, Hamnholmen-Skutholmen som han massor av fasta kilar och är skyddad från alla väderstreck. Som ni ser på bilden så finns det massor av fina(djupa) vikar på Vedholmen också.

I Fjällbacka finns kajakuthyraren 2Sea4U som har en- och tvåmanskajaker till uthyrning. 

Fler bilder och och förslag på tur i kajak i Fjällbacka finns på Kajak.nu.

Har du tips på smultronställen, tipsa oss och alla läsare genom att skicka ett mail till Media@searchmagazine.se.

/Victor Västernäs

Top