Mirabaud Yacht Racing Image uppdaterar schema & regler

Fototävlingen Mirabaud Yacht Racing Image uppdaterar sina regler för att passa in i den senaste tekniska utvecklingen. Schemat skjuts upp med en månad på grund av datumen för Yacht Racing Forum. Sist men inte minst kommer en ny hemsida att utvecklas under våren. Läs hela pressmeddelandet från Mirabaud Yacht Racing Image nedan.

Den internationella fotoktävlingen Mirabaud Yacht Racing Image meddelar uppdateringar av sina regler, utformade för att svara på yrkets utveckling och den senaste tekniken.

Den nionde upplagan av tävlingen kommer att äga rum en månad tidigare än vanligt, på grund av de datum som antogs av Yacht Racing Forum (22-23 oktober 2018, Bretagne, Lorient), strax före starten av Route du Rhum.

Sist men inte minst kommer en ny hemsida att utvecklas under våren för att bättre lyfta fram bilderna och deras fotograf.

Kalender:

-Fotograferna uppmanas att lämna sin bästa bild, tagen mellan 13 oktober 2017 och 12 september 2018.

-Bilder måste lämnas in senast den 12 september 2018 vid midnatt.

-De 80 bästa bilderna kommer att väljas ut av en panel av tre internationella fotografer och publiceras på hemsidan den 18 september. Offentliga röster kommer att vara öppna mellan 18 september och 10 oktober.

-De tjugo bästa bilderna som utsetts av den internationella juryn kommer att meddelas den 1 oktober, sedan visas de på Yacht Racing Forum i Lorient, Frankrike, den 22-23 oktober, där seglingvärldens främsta personligheter närvarar.

-Vinnaren av tävlingen kommer att fira offentligt, då prispengar och andra priser delas till vinnarna. Två "sekundära" priser kommer också att tilldelas: Yacht Racing Forum Award (utvalt av delegater som deltar i konferensen) och Public Award (baserat på offentliga röster).

Tävlingsreglerna har också anpassats efter en samrådsprocess med några av de största namnen inom seglingsfotografering. Här är ett utdrag ur de viktigaste uppdateringarna (detaljerade regler finns här):

-Fotografier tagna från en helikopter, drönare eller selfie-pinne accepteras.

-Foton som tagits ut från videoklipp accepteras inte.

-Foton kan överlagras digitalt (...)

-Fotografens ämne måste ha en direkt och uppenbar koppling till segling.

Den internationella juryn kommer att bestå av 5 till 7 medlemmar. De kommer att rösta på ett betygskort och också prata med varandra för att bestämma vinnarna. Hela 137 fotografer från 27 olika nationer skickade in en bild till Mirabaud Yacht Racing Image 2017. Priset blev vann av den tyska fotografen Sören Hese.

Mer än 20 000 personer röstade för sin favoritbild på Internet, medan 2,2 miljoner sidor sågs på evenemangets hemsida.

För mer information, besök hemsidan.

För kompletta regler, klicka här!

Top