MAPFRE tar första vinsten i Leg Zero och slår rekord

De sju lag som gör sig redo för Volvo Ocean Race är just nu ute på racets första etapp, "Leg Zero" som innefattar en smängd mindre etapper som alla är obligatoriska för de deltagande lagen. Igår seglades Around the Island Race som är den första av fyra delarna i "Leg Zero" och MAPFRE gick ut hårt och slog rekord. 


Det tidigare rekordet för enskrov på sträckan låg på 3h 20min och hölls av supermaxin ICAP Maximus. Efter gårdagen hade såväl MAPFRE, Team Brunel, Team AkzoNobel och Dongfeng lyckats slå tiden. 

MAPFRE såg starka ut redan från början. När starten gick var de överlägset först över linjen och när laget kom till öns topp var de först. Med sydliga vindar på 10-15 knop i medel med byar på uppåt 35 knop var det hårt arbete och tunga utmaningar.

Trots de starka vindarna var det vid start bara ett lag som lagt ett rev i seglen. Dee Caffaris Turn the Tide on Plastic är det lag som tillkännagetts sist och också det lag med minst antal sjömil bakom sig. De tog därför det säkra före det osäkra och hade revade segel redan från start. Det dröjde däremot inte länge förrän de resterande lagen följde efter. 

- Vi är lite försiktiga i vår segling och vår plan men vi är snabba och lär oss mycket om båten så jag är nöjd, sa Dee efter målgång. 

Läs mer om Around the Island Race och vad skepparna har att säga på www.volvooceanrace.com.

Resultat:

1. MAPFRE: 3h 13min 11sek

2. Team Brunel: 3h 14min 55sek

3. team AkzoNobel: 3h 15min 16sek

4. Dongfeng Race Team: 3h 18min 26sek

5. Turn the Tide on Plastic: 3h 24min 16sek

6. Vestas 11th Hour Racing: 3h 25min 10sek

7. Sun Hung Kai/Scallywag: 3h 29min 53sekTop