Möt Ocean Respect Racing - kvinnorna som ska vinna Sydney Hobart

För första gången i tävlingens historia kommer vi få en helkvinnlig proffsbesättning till start i Sydney Hobart Race!

I ett försök att främja ett större kvinnligt deltagande inom australiensisk segling och lyfta hållbarhet och den marina miljön, tillkännagjorde den första professionella helkvinnliga besättningen att delta Rolex Sydney Hobart Yacht Race sin kampanj för att försöka vinna den ärofyllda Tattersal Cup i Hobart.

Det 13 kvinnor starka laget som leds av Stacey Jackson kommer tävla under namnet Ocean Respect Racing och samarbeta med 11th hour Racing, en organisation som arbetar med att främja hållbarhet genom sportsliga evenemang. Laget kommer segla den 66 fot långa Wild Oats X, och ses med sin kombinerade erfarenhet på 68 Sydney Hobart och 17 Volvo Ocean Race som en konkurrenskraftig utmanare att ta hem tävlingen.

Jade Cole, Vanessa Dudley, Faraday Brooke Martin, Stacey Jackson, Honorable Julie Bishop, Katie Spithill, och Sue Cafer framför Wild Oats X 

”Att få segla med en helkvinnlig proffsbesättning är en fantastisk möjlighet” säger Stacey Jackson, skeppare och grundare av Ocean Respect Racing ”och vi är så stolta att kunna föra vidare arvet från de kvinnor som tidigare deltagit i racet. Vi ser fram emot att kunna lyfta och uppmuntra kvinnor i seglingssporten och engagera den australiensiska befolkningen i de marina miljöfrågor som påverkar oss dagligen, både lokalt och globalt.”

Ocean Respect Racings dröm om att vinna Sydney Hobart tog ett steg närmare att bli verklighet när Sandy Oatley gav Stacey Jackson nyttjanderätt till båten Wild Oats X, systerkskeppet till maxiyachten Wild Oats XI som tagit line honors inte mindre än 8 gånger i Sydney Hobart Race.  

Ocean Respect Racing kommer göra sin tävlingsdebut under SOLAS Big Boat Challenge i Sydney den 11e december. Starten för Rolex Sydney Hobart Yacht Race går den 26e december.

Top