Låt oss presentera: Albatross Segel

Vi har inte bara landets skönaste läsekrets, vi har också Sveriges bästa partners, kunder och annonsörer. Utan dem inget Search Magazine. Så för att uttrycka vår uppskattning drar vi igång serien ”Låt oss presentera”. Nu har turen kommit till Albatross Segel.

Varje enskild partner, kund och annonsör förmedlar information om sin verksamhet genom vår plattform (magasin, hemsida samt sociala medier) men bidrar också med inspiration och sunda kärnvärden. Det är något vi är både glada och stolta över. Vi har aktivt valt att inte exponera tobak, alkohol och spel kommersiellt i Search Magazine.

Albatross Segel grundandes 1974. Loftet fokuserade från början enbart på racingsegel och det har blivit många internationella och nationella framgångar i klasser som Mini-, 1⁄4-, 1⁄2-, 3⁄4-ton, IMS, ORCI samt olika entypsklasser. I början av 80-talet fick loftet förfrågningar av ett flertal duktiga långfärdsseglare vilket öppnade upp en ny nisch som man snabbt etablerade sig i. Idag tillverkar Albatross Segel familjesegel, långfärdssegel, racingsegel, rullsegelsystem, spinn-/gennakerstrumpa, segelservice och alla typer av segelkapell. Information om Albatross segel, kapell och service finns att läsa om i Segelguide 2020.


Albatross Segel har två loft i Sverige: i Göteborg och Västerås. Loftet i Göteborg är ett fullt utrustat produktionsloft för segel där man även servar och reparerar. Loftet i Västerås drivs sedan 70-talet av samarbetspartnern Västerås Segelservice. Anläggningen i Västerås är inte bara ett service- och försäljningscenter för Albatross Segel, utan här finns riggverkstad, mast- förvaring, båtförvaring och den mycket uppskattade avdelningen för marinelektronik. Albatross Segel har dessutom samarbetspartners över hela världen vilket är praktiskt för den som befinner sig långt bort.

Albatross Segel presenterar sina produkter idag via sin digitala segelguide som man hittar på hemsidan www.albatrossegel.se tillsammans med övrig information och kontaktupgifter.

Foto Båten Moon med Annika Koch och Björn Christensson någonstans i Alaska.

Top