Lykke breddade sin segling med KSSS Offshore Clinic

KSSS Offshore Clinic arrangeras av KSSS i samarbete med Sveriges mest framgångsrika havskappseglingsteam under de senaste åren; Team Pro4u med Patrik Forsgren vid rodret.

Utbildningen startade 2019 och totalt har 36 elever fått ta emot ett kurscertifikat undertecknat av klubbens Managing Directer Stefan Rahm och Head of Training Anders Bengtsson. Snart är det dags igen och för att just du skall få upp ögonen för detta unika tillfälle att utveckla din segling rätar vi ut några eventuella frågetecken: Hur går det till? Kan alla söka? Vad lär man sig? Med mera. Vi gör det tillsammans med Lykke Beckvid som gick fjärde och senaste omgången 2022.

Observera man behöver inte vara medlem i KSSS för att söka, men om man får ett erbjudande om en plats måste man bli medlem för att få sin plats bekräftad.

KSSS Offshore Clinic 2022. Foto: Lykke Beckvid

Lykke Beckvid pluggar ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Med en seglingsintresserad pappa var steget inte långt till seglarläger som liten.
– Det var där det började. Jag har framför allt gått Lökenläger på KSSS, men också seglat på mitt lantställe, säger Lykke.

KSSS Offshore Clinic 2022. Foto: Lykke Beckvid

Lykke har inte bara gått, utan också varit instruktör, på seglarläger och det var via en facebookgrupp för instruktör som hon fick nys om clinicen.
– Jag hade inte hört om kursen tidigare, men tyckte upplägget verkade kul och spännande och blev direkt jätteintresserad.

KSSS Offshore Clinic 2022. Foto: Lykke Beckvid

Kursen är uppdelad i två stora block; teori och praktik. Den sträcker över hela det seglingsbara året med ett längre uppehåll under sommaren.
– Upplägget har fungerat jättebra. Själv tycker jag praktiken är roligare än teorin, men teorin är behövlig för att man skall förstå hur det fungerar ute på havet. Det har varit en lång kurs med många tillfällen, man har verkligen fått chansen att prova på alla positioner och moment ordentligt, säger Lykke och fortsätter:
– Det innebär att man har koll och kan hoppa in på vilken position man vill på en båt.

KSSS Offshore Clinic 2022. Foto: Lykke Beckvid

En utav de viktigaste sakerna utöver kunskap och specifika färdigheter som Lykke tar med sig från kursen är en känsla av trygghet.
– Jag vill fortsätta segla och mitt mål nu är att göra ett Gotland Runt och segla över Atlanten någon gång i framtiden. Plugget gör att jag är mer bunden just nu, men jag skall ändå försöka hoppa på de tillfällena som ges framöver, avslutar Lykke.

Mer information om KSSS Offshore Clinic samt anmälan hittar du på www.ksss.se.

Text: Search Magazine

KSSS Offshore Clinic 2022. Foto: Lykke Beckvid

Top