Lista: Mest lästa notisen någonsin

Första numret av Search Magazine såg dagens ljus våren 2007. Vår mission var att sprida seglingsglädje till alla och ett knappt år senare lanserade vi www.searchmagazine.se. Till en början var hemsidan primärt ett sätt för oss att distribuera tidningen till en större massa. Idag är den tillsammans med våra sociala medier det huvudsakliga verktyget att nå ut till er läsare. Första notisen handlade om den hotade vågen i Mölle hamn (8 mars 2008).

Vi kan inte riktigt förklara varför nyheten om att vår grundare Anna-Lena Elled* skulle provsegla för rollen som On Board Reporter för Team SCA gick i taket men den ligger ohotad i topp sedan maj 2014 med över 3 miljoner visningar. Därefter följer en blandad kompott av mer eller mindre sensationella nyheter. Efter alla dessa år är det fortfarande en gåta varför vissa notiser går virala och andra inte.

*Anna-Lena grundade Search Magazine tillsammans med Danny Inkyov 2007.

1. Team SCA förbereder sitt andra transatlantic och jag skall med

Maj 2014: 3 062 314 visningar

I november 2012 stod jag på Stockholms Centralstation och väntade på tåget som skulle ta mig till Göteborg när telefonen ringde. Det var Mange Olsson. Glatt överraskad, och lite förvirrad då det normalt brukar vara jag som jagar honom, säger jag "Hej".

2. Blocketlistan: 3 renoveringsobjekt

Januari 2016: 1 335 203 visningar

Då och då tittar vi in på blocket för att hitta spännande objekt. Nu när vi befinner oss mitt i vintern och det är långt till nästa sommar passar det kanske bra att fundera på om man skall skaffa sig ett renoveringsobjekt som kan vara färdigt lagom till sommaren. Spana in dessa tre båtar om du vill skaffa dig en båt med potential att förbättras! Vi tar dock inget ansvar för att all din fritid kan komma att spenderas på renoveringsarbete…! Men det finns de som hävdar att det är just själva renoveringen som är halva nöjet!

3. Skräp-ön i Stilla Havet tre gånger större än Frankrike

April 2018: 171 794 visningar

Frankrike mäter 551 500 km2 (om man endast tar de europeiska områdena med i beräkningen). Föreställ dig den landmassan gånger tre och du har måttat storleken på skräphögen som flyter omkring i Stilla Havet.

4. Fraktfartyg bryts itu av monstervåg

Februari 2021: 121 210 visningar

Kameror ombord fångade det surrealistiska ögonblicket när ett fraktfartyg bryts itu av en monstervåg utanför Turkiet tidigare i år.

5. Hur man bärgar en sjunken båt på en minut

Januari 2016: 110 580 visningar

Att bärga en sjunken båt är inte en lätt uppgift. I det här fallet ligger dock båten hyfsat grunt och på behändigt avstånd från bryggan.

Top