Legendariskt båtvarv i konkurs

Båtvarvet Green Marine, som har byggt båtar till bl.a Volvo Ocean Race, America's Cup och Vendee Globe, har gått i konkurs.


Det grundades 1982 och har byggt mer än 180 båtar och specialiserat sig på tillverkning av avancerade kompositdesigner. Företaget skyller på att man fått färre stora ordrar.

Green Marine kärnverksamhet var att bygga racerbåtar, högpresterande superyachtskrov och lätta komponenter i kolfiberkompositer.

Igår skrev vi om att Assa Abloy ställer upp i Legends Race. Båda deras båtar byggdes av Green Marine och den ena slutade tvåa i Volvo Ocean Race 2001-02. De var också involverade i Ben Ainslie Racings försök att bli det första brittiska laget att vinna America’s Cup. 

Alex Thomson Racing lät bygga sina båtar på Green Marine.

Företaget sa att det hade hoppats att vinna en order för att bygga skrovet på en superyacht men de misslyckades.

Konkursspecialisten Peter Hall som ombads lägga företaget i frivillig likvidation, sa att det var en "otroligt känslomässig" tid för familjeföretagets styrelseledamöter och anställda.

"Det lyfter fram problemen för företag som bygger på ett lågt antal högvärdesprojekt", sa han.

Green Marine flyttade från lokaler i Lymington och Southampton för sju år sedan till en större state-of-the-art anläggning på Hythe Marina för att göra det möjligt att arbeta på flera stora projekt samtidigt.

Top