Kungsbåt bränns i Donggang i hopp om ett normalt liv

Kultur och tradition kan skilja sig mycket beroende på var i världen vi befinner oss. Det är inte alltid lätt att förstå de olika kulturerna men enkelt att ha åsikter. Med det sagt hade vi som båtälskare ändå gärna sett en annan symbol brännas upp.  

Greenwich Time har uppmärksammat båtbränningsceremonin i Donggang och förklarar traditionen så här (fritt översatt): Båtbränningsceremonin i Donggang är en traditionell taoistisk festival som hedrar skyddsgudar kända som Wang Ye, som har skyddat Taiwan i årtionden, enligt invånarna. Vissa säger att ceremonin hjälpte till att avvärja det värsta av SARS-viruset 2003, medan andra säger att det har hjälpt till att skrämma bort tyfoner. Wang Ye tros patrullera världen vart tredje år för att jaga sjukdomar och ondska och ta dem tillbaka till himlen.

I år hoppas Wang Ye-dyrkarna att ceremonin som under åtta dagar av religiösa riter kulminerade i bränningen av en noggrant tillverkad "kungsbåt" kan hjälpa till att få slut på coronavirus-pandemin. För Taiwan, som precis har kommit ur sitt värsta covid-19-utbrott, representerade festivalen en återgång till det normala livet efter månader av restriktioner.

Top