Kolfiberraket: AEOLOS P30 (video)

Aeolos P30 är en liten kolfiberraket med mycket seglingsglädje till ett konkurrenskraftigt pris. Båten är optimerad för segling shorthanded offshore, alternativt bankappsegling med besättning. Den är designad av tysken Hans Genthe som är baserad i Dubai. Hans har för övrigt vunnit Silverrudder, inte bara en utan två gånger.

Aeolos P30 är byggd för att segla som bäst i vindar på mellan 12-14 knop som är vanligt förekommande förhållanden i Östersjön och Storbritannien. Båten är utrustad med ett roder, den har ett rundat skrov och liten våt yta, en negativ för och chines. Den är också lätt att transportera på släp tack vare en lyftbar köl samt att masten kan tas ner utan kran.

Designen bygger inte på några mätregler men i den mån det har gått har Hans optimerat efter ORC. Det finns också en tyngre variant med en annan köl optimerad för IRC.

Missa inte bilderna och klippet nedan på denna lika coola som udda båt. En handfull beställningar har redan kommit in. Mer information hittar du på www.aeoloscomposites.com.

Välorganiserat och stilrent däck, i alla fall utifrån de här bilderna. Foto: AeolosYachts

Båten ber om att få komma ut på vattnet, eller hur? Vi hör go, go, go racing. Foto: AeolosYachts

Snygg finish. Foto: AeolosYachts

Specifikationer

Längd: 9,14m
Bredd: 2,91m
Djupgåendet: 2,20m
Deplacement: 1550kg
Ballast: 800kg 
Pris: 84000 € (exkl. moms)

Top