Klart för kvartsfinaler i GKSS Match Cup Sweden

Här följer ett pressmeddelande från GKSS Match Cup Sweden:

Dag två av GKSS Match Cup Sweden bjöd på samma sköna väder, och dessutom bättre vindar. Det gör att allt är klart för kvartsfinaler imorgon, fredag 6 juli.

– Fint väder, mycket folk och dessutom hemmaplan. Vi i ESSIQ Race Team njuter, säger Nicklas Dackhammar som gjorde en stark insats i dagens repechage.

De fleet race som inte hanns med under onsdagen inledde dag två i Marstrand. Därefter väntade herrarnas repechage för de som inte direktkvalificerat sig till morgondagens kvartsfinaler.

Väl där bjöds vi på riktigt bra segling och spännande matcher. Inte minst när Måns Holmberg och hans team tog ikapp ett 0-2-underläge mot Taylor Canfields US One.

I det avgörande racet visade dock Canfield både på kyla och rutin när han seglade hem segern.

För den andra svensken i återkvalet, Nicklas Dackhammar, gick det desto bättre. Hans ESSIQ Race Team tog tre raka segrar mot danska Warrer Racing.

– Det kändes bra både i starterna, hur vi seglade runt banan och i besättningsarbetet. Att ha tre så bra race i ryggen när vi går in i kvartsfinalerna känns så klart jätteskönt, säger Nicklas Dackhammar.

Den starka seglingen i repechagen gjorde att de två högst rankade teamen efter fleet racen, Torvar Mirsky och Yann Guichard, inte valde Dackhammar och ESSIQ Team Racing trots att de var det team som var lägst rankat efter kvalet.

– Det säger ju en del och det betyder att de har sett hur vi har seglat idag. Det är åtta starka team kvar, men vi känner definitivt att vi kan slå alla här.

Istället väntar australiensaren Sam Gilmour/Neptune Racing i kvarten.

– Ett väldigt duktigt team som vi aldrig mött tidigare, men jag tror absolut vi kan vinna och det är det vi ska försöka göra imorgon, avslutar Dackhammar.

För damernas del tog Renee Groeneveld/Dutch Match Racing Team den sista platsen i semifinalerna före portugisiska Mariana Lobato. Sedan tidigare är Olivia Mackay/Sailing Team NZL, Clare Costanzo/Fusion Racing och Anna Östling/Team Anna klara för semifinal.

Då damerna inte kör några kvartsfinaler är de lediga imorgon och efter morgondagens seglingar väljs damernas semifinaler samtidigt som herrarnas.

Herrarnas kvartsfinaler, fredag 6 juli med start 10.00 (om vädret tillåter):

Kvartsfinal 1

Ian Williams/GAC Pindar (GBR) - Canfield/US One (USA)

Kvartsfinal 2

Nicklas Dackhammar/ESSIQ Race Team (SWE) - Sam Gilmour/Neptune Racing (AUS)

Kvartsfinal 3

Johnie Berntsson/Berntsson Racing Team (SWE) - Yann Guichard/Spindrift Racing (FRA)

Kvartsfinal 4

Harry Price/Down Under Racing (AUS) - Torvar Mirsky/Mirsky Racing Team (AUS)

Top