Kai Lenny tipsar: Bli SUP-Proffs

Det är nästan ingen som undgått trenden med Sup – Stand Up Paddleboard. Förutom att det är väldigt mysigt att vara nära vattnet men ändå inte i så är det bra träning för både balans, styrka och kondition.

Kai Lenny är känd som surfare och äventyrare. Det de flesta däremot inte vet är att han är en flerfaldig världsmästare i Paddleboard VM. Han har till tidningen Boat International gått igenom de viktigaste att tänka på för att bli en bra paddlare.

1. Säkerhet – Det är bra att ha en Leech-line för att inte tappa brädan om du ramlar av. Bättre att ta säkerheten på allvar än att något dumt sker.

2. Välj dina turer noggrant - För nybörjare är lite vind och inga vågor perfekt. För den lite mer avancerade fungerar små vågor och beroende på hur duktig du är går det att paddla i ”värre” förhållanden.3. Du måste träna för att bli bättre – Det är som med vilken annan sport som helst, du måste öva öva öva. Kai föreslår att man ska antingen ta en kurs eller använda sig av Youtube för att få tekniktips och börja gå snabbt.

4. Hitta rätt bräda – Det är otroligt viktigt att ha en bräda som passar, allting blir mycket roligare. På många olika hemsidor föreslår de brädor utefter vikt men Kai tycker att det är bättre att gå efter bredd och längd. För nybörjare hjälper det även med en bräda som är rund längst fram.

Top