Julklappstips: Bortom Horisonten

Känner du någon som drömmer om livet bortom horisonten? Då vill vi tipsa om Magnus Lindéns bok som är full med råd och tips samt illustrerad med egna erfarenheter. 

Observera att fram till den 11 december är det julrea på boken; 99:- plus frakt. Mer information om boken och hur du beställer hittar du på bortomhorisonten.nu.

Bortom Horisonten har fått recensioner som ”Inget att fundera på, köp boken även om du nöjer dig med segling i Skandinaviska farvatten!” och ”Detta måste vara den optimala handboken för segling, inte bara långfärdssegling”.

Så här beskriver Magnus boken: "Den här boken är till för dig som funderar på att segla bortom horisonten och förverkliga drömmen om att segla långt och uppleva nya hamnar och ankringsplatser, oavsett om det är på egen köl, med en hyrbåt eller som charterbesättning.

Boken är uppdelad i 3 delar och 13 kapitel, första delen handlar om olika sätt att ta sig bortom horisonten med segelbåt.

Jag har seglat på alla tre sätten och i boken delar jag med mig av mina erfarenheter och kunskaper från över 100000 sjömil ombord ett 50-tal olika båtar under ett halvt sekel.

Bokens andra del handlar fokuserar på båt och besättning.

Det är en bok som sammanfattar de kunskaper som jag upplevt som viktiga och som jag önskat jag haft innan jag började segla bortom horisonten. Det är inga sanningar utan det är mina erfarenheter från att ha seglat bortom horisonten kompletterat med andra långfärdsseglares samlade kunskaper som jag mött eller läst böcker av som jag nu vill dela med mig av i denna bok.

Tredje delen i boken tar upp skillnader mellan skärgårds- och oceansegling.

Boken innehåller det som jag tycker är viktigt för segling bortom horisonten och beskriver de olika sätten man kan segla på; att hyra en båt, som yrkesbesättning på charter- eller privatbåtar eller segla på egen köl. Den har också kapitel om båten och dess utrustning men även allt från ankring och tidvatten till myndigheter och nödvändig dokumentation ombord, navigering, väder, sjösjuka, hur det är att segla 24/7. En annan viktig del är besättningen och roller ombord. Min förhoppning är att boken ska inspirera blivande långfärdsseglare och bli en hjälp på vägen att hitta ditt eget sätt att njuta av seglingen och klara av de utmaningar som dyker upp bortom horisonten."

Som konsument går det faktiskt att göra skillnad. Vi förespråkar medveten konsumtion för ett hållbart samhälle.

Top