Jr Cup - tävlingen för alla juniorer

Jr Cup har under många år arrangerats paralellt med Match Cupen på Marstrand, för att kunna ge juniorer en möjlighet att känna på världsarenan.


De juniorer som ställt upp har fått möta förebilder och stora namn inom Match Racing-seglingen, men även segla nästan sida vid sida av proffsen. Nu i år vill man göra tävlingen än mer tillgänglig för alla. Svenska Seglarförbundet anordnar nu tre träningsläger, Jr Cup Camps på olika platser i Sverige för att fler ungdomar ska få möjligheten att delta.

- Idén med Jr Cup är att inspirera klubbens juniorer, både gröna och mer erfarna, till att segla mer tillsammans och vilja prova på olika varianter av segling, säger Johan Sjöstrand som är Svenska Seglarförbundets projektledare för Jr Cup.

"Jr Cup-deltagarna får möjlighet att möta sina förebilder och skapa nya målbilder med seglingen och livet. Svenska Seglarförbundet har som målsättning att alla ungdomar skall få med sig nya kunskaper – lära sig lagarbete – tid att träffa andra seglarkompisar – få upplevelser för livet – få kopplingen till större seglingsprojekt sist men inte minst det viktigaste av alla är att ha kul." skriver Svenska Seglarförbundet om tävlingen. 

Datum Jr Cup 2017:

6-7 maj, Jr Cup Camp South

3-4 juni, Jr Cup Camp West

10-11 juni, Jr Cup Camp East

4-7 juli, Jr Cup

På vilka klubbar, eller i vilka städer campen kommer hållas har ännu inte offentliggjorts.Top