Jorden runt på 40 dagar? Vi tar en tur på Thomas Covilles Maxitrimaran

Häng med ombord på båten som ska krossa rekordet och plocka hem Jules Verne Trophy - vi pratar såklart om Thomas Covilles Sodebo

Båten sponsras av det franska matvaruföretaget Sodebo som gått in med €10 miljoner. Företaget har stöttat Coville i snart 20 år och det blir den tredje båten de bygger tillsammans och många trodde säkerligen att båten skulle bli ett systerskepp till Banque Populaire... Ack så fel de hade. 

De tre skroven kommer från samma formar som Armel Le Cléac'hs trimaran, men det är också där likheterna börjar och slutar - och vi ska sluta ignorera den rosa elefanten i båtvarvet: cockpiten, cockpiten och hytten sitter i "fel" ända av båten. Det betyder att Thomas kommer att styra och trimma storen från en position framför masten.  

Designteamet bestod av 12 personer, de bästa i världen: bland annat från Ben Ainslie Racing, Oracle och Luna Rossa (som tidigare var konkurrenter. Det låter kanske okonventionellt, men som Thomas förklarar det "Det var Sodebo som sa till mig, lyssna, vi kommer göra som du vill, men vi måste tänka utanför boxen, för det är omöjligt för en person att kunna allt som krävs för att ro hem ett så komplicerat projekt"

Top