Johannes Pettersson inför starten av EM

Johannes Pettersson från Mora har nu seglat Finnjolle i ca 2,5 år och gör sig redo för sitt tredje EM med start imorgon. Vi finner även Max Salminen på plats och vi kommer ha en spännande vecka att följa dessa två. 


Hur är dagsformen?

Det känns jättebra jämfört med några dagar sen faktiskt. Jag har kämpat mot en förkylning de sista dagarna så inte den bästa uppladdningen men nu känns det bättre.

Du har varit ganska länge i Cádiz eller har vi förstått det helt fel?

Vi började vara här i två veckor i mitten på februari och flög sen hem igen i ca två veckor. Nu har vi varit här i en vecka och imorgon är det start. Så totalt två perioder med tre träningsveckor känns som en väldigt bra uppladdning.

Har du pratat något med Max Salminen nu innan start?

Vi bor faktiskt ihop och har under det här året tränat tillsammans på heltid vilket självklart är oerhört lärorikt och roligt. Han visar ännu inte på några tävlingsnerver utan spelar bara cool. Det kanske kommer lite mer idag efter att ha fixat med det allra sista.

Har du känt av några tävlingsnerver?

Inga tävlingsnerver för min del jag känner mig ofta ganska lugn. Det kan komma lite precis innan start om det kommer överhuvudtaget. Varje regatta är viktig så att det är just EM känns inte så mycket förutom att vi imorgon kommer vara 96 båtar på startlinjen. Alla topp båtar är med förutom en så det är verkligen fullt hus med ett sjukt starkt startfält.

Det har blåst oerhört mycket den senaste veckan, hur har läget varit hos er?

Det var faktiskt en Tornado som åkte igenom hamnen för nån dag sen så vind har vi fått. Det har varit båtar som flugit runt (inga Finnjollar som tur är) nån vägg har rasat, en skåpbil har flugit och voltat upp på en annan skåpbil osv, alltså lite kaos artat. Som tur är kommer det vara lite lättare nu i början på veckan och sen kommer vinden igen. Bara min kropp svarar så kommer det bli bra och jag känner mig redo.

Resultat kommer finnas att följa på www.2018.finneuropeans.org.

Top