Joakim Brantingson avbryter satsningen mot Mini-Transat 2023

Joakim Brantingson avbryter satsningen mot 2023 års upplaga av Mini-Transat, en kappsegling sedd av många som en av seglingens största utmaningar.

Fyra år sedan togs de första stegen mot ett deltagande i kappseglingen av Joakim. COVID-19-pandemin pausade satsningen och därefter har det finansiella klimatet försämrats ytterligare till följd av Rysslands invasion av Ukraina.

Det ökade antalet deltagare i Mini 6.50-klassen är också en faktor bakom beslutet, som har multiplicerat tiden det tar att genomföra den kvalificerande processen som krävs för att få starta i tävlingen.
- Att inte kunna säga när jag ska korsa mållinjen, är svårt att sälja in till projektets partners, efter de två års försening vi redan haft av pandemin, säger Joakim.

Under projektet har Joakim byggt upp ett starkt supportteam med enorm kompetens, vilket ger Joakim en unik sits inför satsningar på nya utmaningar inom en snar framtid.
- Jag är enormt tacksam för all support under projektet från alla inblandade – mina rådgivare, mina leverantörspartners och speciellt min familj och mina mentorer Gurra Krantz och Odd Lindqvist, som alla har varit nödvändiga för att nå hit, säger Joakim.

Top