Jeff Bezos nya Super Yacht

Jeffrey Preston "Jeff" Bezos är som du säkert känner till en amerikansk internetentreprenör. Han är mest känd som grundaren av Amazon.com. Han är också känd för att under 2020 bli den första personen i världen med en personlig förmögenhet på över 200 miljarder amerikanska dollar. Det är heller ingen hemlighet att Bezos gillar båtar. Nu har han beställt en ny Super Yacht som enligt SvD Näringsliv kommer att kosta dryga fyra miljarder kronor.

Bezos nya båt byggs av nederländska Oceanco Yachts och planeras stå färdig om ett drygt år i juni 2022. Den kommer att vara 127 meter lång, ha flera våningar och tre stora master med enorma segel. Tyvärr vet vi inte så mycket mer i dagsläget men ryktet säger att den kommer ha ett "följefartyg med heliplatta" vad det nu innebär. Det är dock inte omöjligt att den kommer att påminna om Black Pearl (se bild och klipp nedan) som byggdes av samma varv 2016. Men med tanke på att varvet är känt för sin idérikedom och futuristiska stil; två exempel på det är segelbåten AQuiJo och motorbåten Kaos (se bilder nedan) kanske det blir något helt annat.

Bild: Oceanco Yachts

Bild: Oceanco Yachts

En intressant detalj i sammanhanget är att 2020 har rapporteras som ett rekordår för båtbyggarbranschen, inte minst för de varv som specialiserat sig på riktigt stora och nästan overkligt lyxiga super yachts. Trots Covid-19 har, enligt Bloomberg Billionaires Index, den kollektiva plånboken för de 500 rikaste personerna i världen vuxit med 1,8 billioner US$.

Bild: Oceanco Yachts

Top