J/24 förbundet tackar för en bra helg

Text skrivet från J/24 förbundets perspektiv: "Helgen den 6-8/7 samlades 11 team från Sverige och Tyskland med en härlig blandning J/24 kappseglare - det var en mix av tjejer och killar, ungdomar, juniorer och seniorer, ’första-kappseglingen-någonsin’, rookies, återvändare och våra mest erfarna J/24 seglare.

Allting var perfekt förberett och arrangerat för oss J/24 seglare av ÄSSS och SS Delfinen, med ÄSSS ordförande Anders Salenbo och Race officer Morgan Sundén. TACK ALLA NI och alla fantastiska funktionärer som ställer upp. Från djupet av våra hjärtan i Svenska J/24 Förbundet, vi är så tacksamma för allt ni ordnade för oss. Perfekt både på havet och i hamnen. Och vilken pärla lilla Vejbystrands hamn är, här seglar vi gärna fler gånger!

Från MSS Malmö Segel Sällskap deltog tre J/24 team: SWE 4896 Team Front Runner med Per-Håkan Persson som blev bästa svenska båt och total 3:a med en stabil serie 2-3-1-1-(12 OCS)-3-3-2 efter 8 riktigt spännande kappseglingar där de plockade ”2 spik på raken” i inledningen av dag 2. 

DEN 5380 Rock’n Roll med Arne Ohlsson seglade stabilt och bra. Och från MSS debuterade SWE 1296 Airborne med Joakim Hellman, Thomas Hamfelt, Fabian Kvist, Martin Frisk som gjorde sin allra första kappsegling, någonsin. Det gjorde de med bravur! Verkligen kul att se ett så entusiastiskt nytt team göra kappseglings- och mästerskapsdebut. 

Vill även uppmärksamma våra tuffa ungdoms- och student team som seglade strålande fint. Från ÄSSS ungdomsteamet SWE 5330 med Nils Ternéus, Martin Jacobsson, Josefine Lyngemark, Lykke Stark, Kicki Olsson som blev 9 totalt.

Och från SS Kaparen student teamet SWE 489 med Jacob Reuterskiöld, Casper Österlind, Jesper Wännman, David Axén som blev 5:a totalt.

Vi vill rikta ett speciellt STORT TACK till alla våra eldsjälar, och framför allt till vår MSS:are och J/24 eldsjäl Per-Håkan Persson för ALLT som DU ordnat med, peppat, möjliggjort och förberett för vårt sprillans nya MSS team inför och under deras kappseglingsdebut, och under alla J/24 onsdagsträningar i MSS regi. Samt för att DU så generöst lånar ut två av dina egna J/24:or till nya team och delar med dig av din J/24 expertis och erfarenhet. Det är GULD värt!

Det var som vanligt knivskarp konkurrens i kappseglingarna på J/24 Swedish Open. Vem som skulle vinna var faktiskt öppet ända till absolut sista racets allra sista undanvind och rundning.

Det här var kappsegling när det är som bäst! Fantastiskt fina tighta kappseglingar och bra tryck i vinden. Vi gratulerar vinnarna GER 5316 ”Hungriger Wolf” med Fabian Damm och team - Bra seglat!

Andra plats vanns av GER 4495 Peter Langhans och team, samma poäng men med en 1:a mer än trean SWE 4896 Per-Håkan Persson och Team Front Runner med Hans Thulin, Anders Thulin, Monica Persson och Per Andersson.

Till ALLA fantastiska kappseglare på vårt J/24 Swedish Open 2018, ni är en härlig mix och vi är så tacksamma för er alla - stort tack för att ni kom till Vejbystrand denna vackra sommarhelg, bjöd på bra kappsegling, och hade kul och laddade 'Vitamin SEA' tillsammans med oss!

”Tävling är bästa träningen” och detta var riktigt bra uppladdning inför J/24 Europeans 2018 i Flensburg, Tyskland den 23-27/7. Är man sugen på att delta är det fortfarande öppet att anmäla sig, hälsar våra tyska J/24 vänner - Vi är välkomna!

Därefter väntar J/24 Worlds 2018 på Gardasjön, Riva del Garda den 24-31/8 med 100 anmälda J/24:or. 

Vänliga varma seglarhälsningar från J/24 vännerna i

Svenska J/24 Förbundet"

Top