ISAF Youth VM i Sanya är här

Nu är det dags igen! Juniorernas höjdpunkt (förutom JSM såklart) är ISAF Youth VM, som är den största seglingstävlingen för juniorer att delta på. Sverige har genom åren haft flera framgångar och nu är det dags för nya namn på listan. 


Idag får seglarna tillgång till sina båtar och får chans att träna på de Kinesiska vattnet för första gången innan tävlngen sätter igång på måndag. Vi har tagit i kontakt med Linus Berglund som seglar 29er tillsammans med Kasper Nordenram som båda är på ISAF Youth för första gången och än så länge har det svåraste varit språket. 

Linus säger så här: 


"Vi har inte riktigt hunnit känna någon tävlingskänlsa än, mest bara jetlagen, men det är däremot coolt att hänga på hotellet med alla seglare från andra länder."

Det är nämligen så att alla seglare som deltar på regattan (mer än 380 stycken från 62 nationer) är uppdelade på två olika hotell och med tanke på den långa resan är det nog mer än många som precis som Linus känner av jetlagen och stannar på hotellet en stund extra för att vila och återhämta sig. 

Linus fortsätter: 

Det är lite konstig mat här borta och svårt att beställa när väldigt få (ingen) pratar eller förstår engelska. Så vi vet faktiskt inte riktigt vad det är vi beställer eller äter.

Idag väntar som sagt träning och imorgon är det Tune Up race som innebär att alla (de som vill) kör ett träningrace och sen start på måndag. 

Svenska deltagare: 

29er Kille

Kasper Nordenram Linus Berglund

29er Tjej

Alice Moss Julia Henriksson

  

Laser Radial Kille

Olle Lindbom

  

Laser Radial Tjej

Klara Utterstrom

Coacher: 

Per Frykholm (Laser)

Lisa Ericson (29er) 

Följ tävlingarna via www.sailing.org eller Facebook Youth Sailing World Championships

Top