Inför Miami OCR

Senare idag drar Världscupen i Miami igång. Efter en lång säsong för OS-aspiranterna med VM i Perth som givet cresendo, är det lite olika hur seglarna lägger upp sin säsong. Finnjolle seglarna Daniel Birgmark, Johan Tillander och Björn Allansson står samtliga över Miami, medan tex. alla de OS-aktuella laserkillarna ställer upp.


I 49:er är Von Geijer/During och Ekberg/Torlen med medan Sylvan/Hamel avstår

Charlie Ekberg och Kalle Torlen

Ska bli riktigt kul att komma igång igen och med VM-vinden i ryggen laddar vi på för den mest intensiva våren i den här satsningen! Fantastiskt Kul!

I 470 Dam är Ericsson/Gabrielsson med medans deras huvudsakliga utmanare om en ev. OS-plats Söderström/Wennergren inte ställer upp.

470 herr har vi endast en båt med Anton Dahlberg och Sebastian Östling, de tränar långsiktigt för att bygga in en nu struktur.

 Vi tränar tränar och tränar. Vi arbetar på att bygga in en ny struktur i teamet, framsteg görs! Nästa vecka börjar Miami OCR, det är träning träning och återigen träning som gäller.

I laserklassen, där OS uttagningen är väldigt öppen, fem seglare på starlinjen, Rasmus Myrgen, David Jonsson, Jesper Stålheim, Emil Cedergårdh och Johan Wigforss.

Jesper Stålheim har träningsfokus på den här regattan:

Sista träningsdagen imorgon innan tävlingen startar på måndag. Det här är en, för mig, oprioriterad regatta och agerar mer som ett uppstartsläger för säsongen samtidigt som det är ett bra tillfälle att fokusera på lättvinds segling igen efter drygt ett år med annat fokus..

Emil Cedergårdh, som skymtade i minglet på idrottsgalan, Twittrar:

Ingen vind idag så utebliven segling. Istället tur på Miami Beach, med pappa som är på besök..

Johan Wigforss, som sedan de fina VM-seglingarna lidit av sjukdomar är nu äntligen frisk och skriver på sin blogg:

Tiden sedan VM i Perth har präglats utav sjukdom. Utmattad (framförallt mentalt) efter VM var planen att ta det lugnt med träningen i någon vecka för att samla energi och kraft till grundtränings perioden jan-mars.

I laser radial har vi endast en seglare på den här tävlingen, Josefin Olsson som gjorde sitt bästa VM resultat i Perth.

Team Anna Kjellberg i matchracing, är glada att Annas besvärliga huvudvärk, från hjärnskackningen som hon ådrog sig under hösten är under kontroll:

Nacken sitter där den ska, nu ska jag testa akupunktur, spännande!Gott att ändå veta att vi kan prestera trots huvudvärk, Miami here I come!'

I starbåt ställer, alltid topptippade, Lööf/Salminen och juniorerna Carlsson/Petterson upp.

I RSX herr har Sverige ingen nationsplats till OS men väl en seglare med i Miami, Johan Ekstedt.

Sonar gänget,  Patrik Norstrom, Bryan Tabler och Steve Shaw var inte med på VM som kördes tidigare i år men väl i Miami, härligt!

Top