I säkerhet efter 7 timmar lång simtur

68-årig man simmar i 7 timmar till säkerhet efter att ha ramlat av sin segelbåt i Atlanten.


Här är en solskenshistoria om en man på 68 år som gjorde det omöjliga möjligt och räddade sitt eget liv.

David Thompson kände en smäll och sekunden efter låg han i vattnet släpadandes han efter sin båt utanför Puerto Ricos nordkust i Atlanten.

Inga problem, tänkte Thompson, som var fortfarande var bunden till båten med säkerhetslinan. Han hade dessutom sin flytväst på. Allt han behövde göra var att dra sig upp i båten igen. Förhållandena var tuffa; det blåste 20 knop vind och vågorna var 10 fot höga. Varje gång han försökte klättra upp i båten kom en våg och sköljde av honom. Det strömmande vattnet slet till slut av honom flytvästen, som också var hans livlina. Thompson såg båten försvinna längre och längre bort för varje sekund som gick och tänkte att det här var slutet.

Men Thompson gav sig inte utan fortsatte kämpa, simmandes och flytandes på rygg, och efter 7 timmar kravlade han upp på en av Puerto Ricos stränder, halvnaken och utmattad.

Thompson kommenterar händelsen från sjukhuset där han nu återhämtar sig (fritt översatt): "Mina armar var så trötta, jag hade ingen kraft att greppa någonting längre. Jag såg båten segla sig iväg och tänkte att det här var slutet."

Hela historien hittar du på www.cruisersforum.com.

Top