Hur mycket kostar det att segla i Karibien?

Priset på livet till sjöss är ett hett och ständigt återkommande ämne. Det är färskvara såklart, som inte bara varierar med prisbilden där man befinner sig, utan också livsstil och vad man råkar ut för. I klippet nedan träffar vi två glada äventyrare som delar med sig av sina kostnader i US-dollar per månad baserat på de senaste två åren i Karibien.

Några detaljer som slår oss är de 559 dollarna per månad i båtkostnad. Det låter väldigt mycket! En rejäl genomgång av båt samt besiktning av auktoriserad yrkesperson innan köp kanske hade kunnat dra ned den posten något - eller priset. Å andra sidan låter en försäkringkostnad på 55 dollar per månad som övrkomligt, men det är klart, har man ingen försäkring kostar den inte heller något. 512 dollar per månad för mat låter ju rimligt, dessutom är det en kategori som Gary och Brooke inte direkt snålar med. Summa summarum spenderar paret 1907 dollar per månad. Vi känner dock personer som utan större lidande lever på ganska mycket snålare budget än det.

Nu är det bara att börja räkna ihop tillgångarna och slå ut det på antal år du har lust att spendera ute på världshaven. Enjoy!

Top