Hur duschar man om man bor på en segelbåt?

Elayna har under flera år nu levt och bott ombord på en segelbåt och seglat dit vinden tagit henne och pojkvännen Riley. De har släppt en bok kring hur övergången har varit från att bo på land och nu istället bo på havet.

Den allra första frågan hon får när det kommer fram att hon bor på en båt är nästan alltid från tjejer och lyder så här:

- Hur är det att bo på båt, typ duschar du och såna saker?

Elayna tycker alltid det är lika roligt att få den här frågan för den är nästan lite löjlig. De bor på havet och har oändliga mängder vatten runt sig varje dag. Det är såklart det är enkelt att duscha.

För Elayna var det ganska enkelt att ändra livsstil. Redan innan hon träffade Riley var hon ofta på campingresor och bodde både i tält och husbil vilket hon tror har hjälpt henne väldigt mycket under resans gång.

Det är inte alltid så lätt att bara koka ihop något i köket då man först måste gräva i kylskåpet där allt är packat perfekt för att få plats. Sen är det ofta bara en gasolplatta och allting kräver mer tid och planering än hemma i ett vanligt standard kök.

Vilka är dina bästa tips på att göra sig redo för en längre seglingstur eller till och med flytta ombord?

Top