Hon är lätt, hon är vacker, hon är ny

I ett pressmeddelande från Phantom International står det nu klart att deras Flying Phantom kommer få en storasyster som är fullt foilande. 


För tre år sen släpptes den första Phantom Katamaranen och nu foilar över 100 båtar i 26 olika länder. Phanton International släpper nu nyheten om att ännu en uppdatering har gjorts på båtarna och de nu foilar helt. 

Flying Phantom Essentiel är enligt Phantom International en enkel båt att hantera för en mängd olika erfarna seglare. Den ska kunna foila i många olika vindar vilket gör att den kan öppna vägarna till foiling för många nya inom den typ av segling. Den nya båten är byggd med hjälp av kompetensen Phantom International har byggt upp under de senaste 5 åren. 

flying

Båten seglas med båda centerborden nere som de testade på Flying Phantom prototypen 2012. Anledningen till att ha båda centerborden nere gör det, enligt Phantom International, lättare för gasten på en redan väldigt fysiskt krävande båt. Flying Phantom Essentiel kan komma upp i 20 knop redan vid 5 m/s.

flying

Båten kommer officiellt släppas på båt Showen i Paris i slutet på December och produktionen kommer börja 2017 redo att leverera de första båtarna under våren. 

Vill du meta mer om den nya spännande Katamaranen besök www.phantom-international.com

Top