Holmen Paper hjälper Wilhelm Kark att få vind i seglen

Wilhelm Kark är en lovande ung laser-seglare från Norrköping som satsar allt för att nå en olympisk medalj i framtiden. Utöver seglingen jobbar han med att få in sponsorer till sin satsning. Nu går Holmen Paper in och stöttar - här kommer ett pressmeddelande.

Vi är glada över att presentera ett nytt samarbete med ett stort framtidslöfte inom segling – Wilhelm Kark från Norrköping. Ett samarbete som vi hoppas ska ge förutsättningar för Wilhelm att uppfylla sin dröm om en medalj på OS 2020 i Tokyo och att representera de svenska färgerna på den internationella arenan.

Allt sedan barnsben har skärgården och naturen varit en central del i Wilhelms liv. Självklart i form av segling och andra aktiviteter som fiske och paddling, men havet är även en viktig källa för rekreation och återhämtning.

”Som seglare har samspelet med naturen alltid haft en stor betydelse för mig”, säger Wilhelm Kark. ”Därför är jag extra stolt över att inleda ett samarbete med Holmen Paper som är ett av världens mest hållbara företag. Då kan jag känna mig trygg i min satsning”.

Holmen Paper är samarbetspartner till en rad olika projekt och organisationer, både lokalt och nationellt. För oss är det viktigt att ta vårt ansvar, både som en stor aktör inom vår bransch men även i samhället i stort. Därför är det också viktigt att våra samarbetspartners har en värdegrund som går i linje med vår egen.

”Med en stark målmedvetenhet, ambition och träningsiver, kombinerat med en hög ödmjukhet och passion för sin sport, är Wilhelm en stark förebild”, säger André Skagervik, Marketing & Communications Director på Holmen Paper. ”Det ska bli väldigt spännande att följa Wilhelm på hans resa mot en internationell karriär.”

Om Wilhelm Kark

Wilhelm Kark är 21 år och är född och uppvuxen i Arkösund utanför Norrköping. Han har seglat sedan barnsben och fokuserade tidigt på klassen Laser. Efter grundskolan gick han på Riksidrottsgymnasiet för segling i Motala och har sedan examen fokuserat helt på seglingen. Hans största mål är att ta sig till OS i Tokyo 2010, där han hoppas vara ett av de svenska medaljhoppen.

Meriter

• Vinnare Laser Radial GP-serie 2015

• JSM Guld Laser Radial 2015

• JSM Guld Laser Standard 2016

• 19 ISAF Youth Worlds 2015

• 13 Senior VM Laser Radial 2015

• 11 Senior EM Laser Radial 2015

• 18 U21 VM Laser Standard 2017

• SM Silver 2015

• NM Guld 2015

Top