HOLMBERG RACING TEAM TILL MATCH CUP SWEDEN

I helgen som gick seglades kval till Match Cup Sweden. Tio team, varav fyra från Sverige (Holmberg, Dackhammar, Berntsson och Kling), var på plats i Valencia för att slåss om två platser till Marstrandsklassikern.


Under tre dagar (fredag till söndag) seglades en roundrobin, semifinal och final. Johnie Berntsson, som vann roundrobinen, valde att möta Jonas Warrer i semin. Warrer gick segrande ur det mötet. I andra semifinalen stod Holmberg och Dackhammar mot varandra. Det blev en jämn historia. Holmberg vann de två första matcherna, Dackhammar match nummer tre och fyra. Holmberg tog starten i den avgörande och sista matchen och lyckades behålla ledningen hela vägen in i mål. Holmberg, som hade Axel Munkby (SWE), Joan Navarro Guiu (SPA) och Cameron Seagreen (AUS) ombord vann senare finalen mot Warrer.

- Vi är såklart väldigt nöjda med resultatet. Inte minst med tanke på att vi seglar med ett helt nytt lag. Killarna gjorde ett fantastiskt jobb. Holger Tidemand kör vanligtvis taktik men var tvungen att lämna återbud på grund av andra åtaganden. Därför blev det lite omställning men vi hittade vägar framåt. Det tog lite tid att hitta rätt men vi utvecklades och blev bättre hela tiden. Vi ser fram emot att återigen segla på Marstrand, kommenterar rorsman Måns Holmberg.

Både ettan och tvåan får en plats till Match Cup Sweden i sommar. Ytterligare ett kval till Marstrand kommer att seglas under våren där ytterligare två lag går vidare. Dessutom kommer det delas ut två wildcards till tävlingen.

Match Cup Sweden går av stapeln i början av juli utanför Strandverket på Marstrand och som vanligt kan matcherna beskådas från klipporna. Match Cup Sweden är en av deltävlingarna på matchracingens världscup (World Match Racing Tour).

// Anna-Lena Elled

RESULTAT

POSITION / SKEPPARE / TEAM

1 / MÅNS HOLMBERG / HOLMBERG MATCH RACING TEAM

2 / JONAS WARRER / WARRER RACING (DANMARK)

3 / NICKLAS DACKHAMMAR / ESSIQ RACING TEAM

4 / JOHNIE BERNTSSON / BERNTSSON SAILING TEAM

5 / ARNAUD PSAROFAGHIS / ALINGHI (SCHWEIZ)

6 / KIM KLING / CAPRICE MATCH RACING TEAM

7 / DANIEL BJØRNHOLT / YOUTH VIKINGS DENMARK (DANMARK)

8 / MARKUS EDEGRAN / TEAM TORRENT (USA)

9 / VLADIMIR LIPAVSKI / OST LEGAL SAILING (RYSSLAND)

10 / PJ POSTMA / SAILING TEAM NL (HOLLAND)

Fullständiga resultat hittar du på wmrt.com.

Top