Historiskt tight kamp om Line Honours

LawConnect och Andoo Comanche bjöd på en historiskt tight kamp om Line Honours i årets upplaga av Rolex Sydney Hobart Yacht Race. Fighten om tätpositionen pågick under hela racet, men som så många gånger förr kom avgörandet först uppför trixiga Derwentfloden. Svaga vindar och nyckfulla vindstråk resulterade i en katt- och råttalek ända fram till mållinjen. Nedan ett knappt tre minuter långt sammandrag från kampen om Line honours samt den senaste direktsända uppdateringen.

Rekordet från 2017 signerat LDV Comanche (numera Andoo Comanche) som ligger på 33 timmar, 15 minuter och 24 sekunder står nu säkert ytterligare ett år.

LawConnect passerar landmärket Organ Pipes. Foto: Rolex Sydney Hobart Yacht Race

LawConnect (Australien) knep segern från Andoo Comanche (Australien) med mindre än en minut vilket är fascinerande med tanke på att racet sträcker hela 628M. Bara en gång tidigare har avgörandet varit tightare. Det var 1982 då marginalen mellan Condor och Apollo landade på galna sju sekunder. Det var Condor som drog det längsta strået den gången.

Condor och Apollo närmar sig mållinjen 1982. Foto: Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Ägaren Christian Beck har inte mindre än tre gånger tidigare skurit mållinjen som andrabåt. Han är sannolikt väldigt nöjd just nu tillsammans med sin besättning.

I skrivande stund har Celestial (förra årets vinnare) precis skurit mållinjen som båt nummer 11. Sjuttiosex båtar är fortfarande kvar på banan (sist i gänget ligger Sylph VI som precis har tagit sig an Bass Straits) av startande 103. Sexton båtar har brutit.

Senaste direktsända uppdateringen:

LawConnect vinner Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2023. Foto: Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Top