HAR DU KOLL PÅ SVENSKA KAPPSEGLINGAR (VIDEO)?

Har du koll på svenska kappseglingar? Det kan du ha nytta av i nästa Veckans Quiz. Den här gången är priset ett par snygga och funktionella seglarstövlar; Lizard Spin, från One Design Center. Quizen hittar du i vårt nyhetsbrev. Teckna dig nedan och lek med oss! Här tar vi en titt på Marstrand Big Boat Race.


MARSTRAND BIG BOAT RACE

På några år har Marstrand Big Boat Race blivit Skandinaviens största banseglingshelg för de lite större båtarna. Det som började som en träningshelg för lokala båtar, lockar numera nästan 90 båtar från hela Skandinavien till ett vårligt Marstrand. I år firar kappseglingen sex år.

– Vi försöker hela tiden göra arrangemanget lite bättre, säger Peter Gustafsson, en av initiativtagarna till racet som arrangeras tillsammans med Hjuviks Båtklubb och North Sails.

Peter fortsätter:

– Vi kommer att ha ett fullt program även på fredagen, med start-träning och coacher på vattnet. På eftermiddagen blir det ett par tune-up-race med after-sail och prisutledning. Målet är att alla skall få segla så mycket som möjligt samtidigt som det finns tid att umgås i land. Det är inte raketvetenskap. Vi skapar bara en regatta som vi seglare vill ha den. Mindre krångel och mer segling. Sedan hjälper det ju att Marstrand är ett av världens bästa vatten att kappsegla på, och att det dessutom är kul för de som är i land.

Och visst ser listan över de båtar som varit tidiga med att anmäla sig riktigt intressant ut? En härlig blandning av stora och lite mindre båtar med både mycket race i sig och ombord.

Club Swan 42 Sirena Peter Buhl

Club Swan 42 Regina 2.0 Jacob Wallenberg

Dehler 36sq Esquire Krister Ahlqvist

Dominant 105 Lady Godiva Anders Dahlsjö

Fareast 28R Röde Orm Göran Wiking

Farr 30 Farrgo Magnus Witting

Farr 30 Cheyenne Anders Helmrich

Finn Flyer 36 Zlatan Lars Wikander

IMX 40 Gertrud Hans Ristner

J/111 Dacapo Jørgen G. Heje

J/92s Ninja Peter Amundin

Ker 39 Vencom Johan A. Gustavsson

One Off Progressiva Roger Edin

Pauger 30 Lakritsbåten Mikael Vesala

Sinergia 40 SONS OF HURRICANES Jon Sverre Høiden

X-35 Hang Loose Magnus Ekbom

X-37 HANSEN Michael Möllmann

X-41 x-en Min Ronny Lindquist

Xp 38 Yolo Janne Ågren

Xp 38 BlueS Hans Johansson

Xp 44 TOO Bonita Knut G Heje

Många väljer Marstrand Big Boat som en bra uppvärmning inför säsongen där man framförallt får träna på starter med många båtar på linjen. Mer om kappseglinge samt anmälan hittar du på www.blur.se/mbbr. Nedan ett klipp från racet 2015.Top