Hansen klar för final

Hansen Sailing Team har tagit sig till final i Stena Match Cup Sweden för fjärde året i rad - nu har de chans att ta ett hattrick. Foto Ian Roman/AWMRT


Hansen går från klarhet till klarhet. Slog Taylor Canfield med 3-1 i semifinalen. I eftermiddag möter han ärkerivalen Ian Williams.

Björn Hansen har chans att ta ett hattrick i årets upplaga av Stena Match Cup Sweden. Under lördagsförmiddagen slog han tillsammans med sitt lag Hansen Sailing Team sin semifinalmotståndare Taylor Canfield med 3-1 i matcher.

– Vi hade en bra feeling redan i morse, det var god stämning vid frukostbordet och alla har varit på strålande humör. Så det känns kanonbra inför finalen helt enkelt, säger Hansen, som har deltagit som skeppare i tävlingen 13 gånger totalt, varav fyra har lett till final och tre segrar.

Motståndaren blir britten Ian Williams, samma person som Hansen mötte i finalen 2011. Då blev det förlust för den 47-årige Ålandsbon, om det blir revansch i dag vet vi efter 13.00, då finalerna börjar.

– Att vi fick stryk av honom för tre år sedan spelar ingen roll. Däremot är det extra viktigt att vi försöker vinna det här för att han inte ska rycka från i världscupen. Vi ska göra vad vi kan, vi vet att de är jäkligt bra och att det kommer bli tufft, säger Björn Hansen.

Resultat semifinalerna

Taylor Canfield (USVI) – Björn Hansen (SWE) 1-3

Ian Williams (GRB) – Francesco Bruni (ITA) 3-1

Final - start 13:00

Ian Williams (GRB) – Björn Hansen (SWE) 1-3

Match om tredjepris

Taylor Canfield (USVI) – Francesco Bruni (ITA) 3-1

Top