Här är svenskarna som gömmer sig i WMRT-lagen

VM i matchracing går som bekant i Kina just nu och tidigare idag kunde du som läsare se en intervju med de svenska skeppare på plats genom vår Facebook. Däremot är det inte bara skeppare med lag som är svenska under denna regatta. 


Nej för under andra flaggor och utländska skeppare gömmer sig en hel del svenskar. Det kryllar till och med av svenskar och hedersvenskar (utlänningar som på grund av kärlek hamnat i Sverige). Inte mindre än åtta lag har svenskkoppling. Vem hejar ni på? Här följer en översikt.

Ascenbrenner / Art Sailing

Dansken Joakim har den här regattan fått med två unga men rutinerade svenskar, Axel Munkby och Julius Hallström.

Berntsson / Flux Team

Johnie ställer upp med ett i det närmaste helsvenskt lag. Jacob Gustavson, Eddie Klemens och Keith Swinton. Keith är i och för sig från Perth men bor sedan många år tillbaka i Göteborg.

Dackhammar / Essiq Racing

Även Niklas har ett så gott som svenskt gäng. Niclas During, Johan Bäckström och Världsmedborgaren från Onsala Philip "Miami" Carlson.

Edegran / E11even Racing

Det två amerikanerna på det svenskklingande teamet är faktiskt halvsvenskar, skepparen Marcus har en svensk pappa. För att vara riktigt säkra på framgång har man toppat laget med två duktiga svenskar inför finalen, Marcus Höglander och Gustav Pettersson.

Gilmour / Team Gilmour

David gillar sverige och vi ser honom alltsom  oftare på den svenska Västkusten... Han har denna regatta en svensk och en nära hederssvensk ombord; Jacob Wilson och australiensensaren Peter Nicolas som är på god väg att slå ner sina bopålar i Göteborg.

Holmberg / Gothenburg Race Team

Searchmedarbetaren Måns gör comeback på touren och ombord är det idel svenskar. Holger Tideman, Pontus Dackhammar och Henrik Eriksson.

Philip Robertson / China One Ningbo

Regerande världsmästaren är från Nya Zeeland men är numera känd som Filip Robertsson i Örgryte, Göteborg där han bor med svenska flickvännen. Hur länge dröjer det innan hans sailorID börjar med SWE?

Steele / 36 Below Racing

Ombord hos det unga nyzeelänska stjärnskottet hittar vi den andra Searchmedarbetaren, Fredrik Aurell.

Williams / GAC Pindar

Hos Williams seglar den brittiska veteranen Richard Sydenham. Han bor förvisso i England just nu, men har man svensk fru, har bott Sverige i många år, seglat för Victory Challange och framförallt spelat ishockey för seglarlaget Åby Cowboys har man verkligen förtjänat ett omnämnande på den här listan.

Top