Groupama out

I en pressrelease översatt från franska bekräftar det försäkringsbolaget Groupama att deras sponsorskap av Franck Cammas kommer att upphöra. Dom har stöttat Cammas sedan 1997 men har beslutat att inte fortsätta i hans nya satsning mot America’s Cup 2021.


”För Groupama är de sportsliga och geografiska ramarna som organisatörerna har satt upp för America’s Cup för långt ifrån våra franska och europeiska baser. Det är i denna kontext vi tänker i och vi kommer snart att utveckla våra sponsorskap och fortsätta vara ambitiösa, men i andra idrotter och geografiska områden,” skriver Groupama i sitt uttalande.

Franck Cammas var bara 25 år gammal när han signade sitt första sponsorkontrakt med Groupama. Det visade sig bli ett 20 år långt och mycket framgångsrikt samarbete. Hans meriter under dessa år inkluderar:

- 6 vinster i ORMA (60 fot trimaran)

- 3 vinster i Transat Jaques Vabre

- 6 rekord, bla. Jules Verne Trophy 2010

- 1 vinst i Volvo Ocean Race 2012

- 1 vinst i Tour de France á la Voile 2013

- 1 VM-guld i C-klass

- Årets seglare 2012 & 2013

Cammas jobbar nu vidare med att finansiera en ny satsning mot America’s Cup och kan räkna med stöttning från Norauto som reparerar bilar runt hela världen. Han säger att ska testa ”andra intressanta och innovativa sätt att finansiera.”

Top